Ангела Меркел възнамерява да продължи да управлява Германия. В интервю за обществената телевизия ARD канцлерът показа увереност, че ще продължи да управлява страната още 4 години.

„Никой не може да каже какво ще ни поднесе животът, но със сигурност възнамерявам да продължа още четири години”, каза Меркел в традиционното си лятно интервю за обществения телевизионен канал.

Въпреки разногласията с партньорите си от Християнсоциалния съюз, германският канцлер отхвърли определянето на горна граница за приеманите в Германия бежанци.

Тя подчерта, че имиграцията може да се намали с действия за предотвратяване на ситуациите, които принуждават хората да бягат от една страна в друга.

Междувременно, основният й опонент – председателят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц заяви, че ако бъде избран за германски канцлер, ще засили инвестициите и европейското единство.

На предизборно събрание в Берлин Шулц представи план от 10 точки за модерна Германия и по-добра Европа, като подчерта, че ще увеличи разходите за инфраструктура и образование.

Шулц обвини канцлера Ангела Меркел и финансовия министър Волфганг Шойбле, че са отслабили европейското единство с допълнителните мерки на бюджетни ограничения за Гърция.

Според Мартин Шулц страните извън еврозоната не трябва да могат да налагат вето върху по-нататъшната интеграция на единния европейски валутен съюз, а на тези, които пренебрегват солидарността по важни въпроси, трябва да им бъдат наложени финансови санкции.

Изборите за Бундестаг са насрочени за 24 септември.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук