Търсите ли по-различно място, на което да прекарате нощта? Ако планирате пътуване до Япония, можете да отседнете в плаваща хотелска стая.

Кръглите помещения са построени от създателите на тематичния парк „Хуис Тен Босш” (Huis Ten Bosch), който се намира в град Сасебо. На мястото, наподобяващо Холандия, могат да се видят точни копия на къщи от страната на лалетата.

Целта е туристите в Япония да се докоснат и до Холандия.

Паркът вече се превърна в любима дестинация на феновете на странни преживявания. За това допринесе и създадения през 2015г. „Хен На Хотел” – той се обслужва само от хуманоидни роботи, плюс динозавър-робот.

Компанията, която ръководи „Хуис Тен Босш”, разширява влиянието си и в енергийния сектор. Наскоро беше съобщено, че възнамеряват да разработват възобновяеми енергийни източници.

Никаква енергия обаче не е необходима, за да ви запали по новите хотелски стаи. Гостите ще спят в сфери, разделени на две – долната част е банята, а горната – спалнята. Освен това има огромни прозорци, от които можете хем да гледате звездите, хем океана.

Капсулите могат да изплуват и на брега на тематичния парк „Хуис Тен Босш”, който също е пълен с приключения.

Нощувката в една от невероятните стаи ще ви струва от 30 000 йени (215 паунда) до 40 000 йени (287 паунда).

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук