Тези жени ще бъдат запомнени, но не с красотата и добротата си, а с точно обратното – със своята безпощадност, злоба и престъпления. Те са показали невъобразима жестокост. Някои от тези истории може би сте гледали на големия екран, но други са малко известни.

Ето някои от най-жестоките жени в човешката история:

№1 Мира Хиндли

През 60-те години на миналия век, в Англия, Мира и приятелят й Иан Брейди убиват пет деца на възраст между 10 и 17 години. Мира има две доживотни присъди и умира на 60-годишна възраст през 2002г.

жени, престъпления, убийци

№2 Ма Баркър

Ма Баркър е един от най-известните престъпници в историята на Съединените щати. В началото на 30-те години, Баркър планира множество грабежи, убийства и отвличания заедно с нейната банда, в която участват и двамата й синове. През 1935г. тя е убита от ФБР в къщата, в която се укрива. Любопитни туристи все още посещават дома й.

жени, престъпления, убийци

№3 Мери I от Англия

Известната като Кървавата Мери (Bloody Mary), кралицата на Англия, е отговорна за преследването на протестантите и смъртта на повече от 300 души.

жени, престъпления, убийци

№4 Мирея Морено Кареон

Мирея Морено Кареон е наркотрафикант за мексиканския картел Лос Зетас. Преди това тя е била полицай, но след това се присъединява към картела, а по-късно оглавява организацията. През 2011г. е арестувана.

жени, престъпления, убийци

№5 Клара Мауерова

Чехкинята е част от религиозен канибалистичен култ. Заедно с другите членове, тя измъчва едно от собствените си деца, карайки го да изяде собствената си плът. Клара е осъдената на 9 години затвор през 2008г.

жени, престъпления, убийци

№6 Хуана Бараза

Родената през 1957г., тя е била професионален борец и един от най-известните убийци в Мексико. Хуана убива между 42 и 48 възрастни жени. Арестувана е през 2006г. и е осъдена на 759 години затвор.

жени, престъпления, убийци

№7 Дария Салтикова

Тя е била хем от благороднически произход, хем сериен убиец през 18 век в Имперска Русия. Дария измъчва и убива повече от 100 крепостни селяни.

жени, престъпления, убийци

№8 Гризелда Бланко

Колумбийката е известен наркотрафикант и играе ключова роля в клана Меделин. Смята се, че Бланко е отговорна за смъртта на над 200 човека.

жени, престъпления, убийци

№9 Амелия Дайер

Родена в Бристол, Англия, през 1837г., за Амелия се знае малко. За 20 години тя е убила стотици деца. Заловена е през 1869г. и по-късно е обесена.

жени, престъпления, убийци

№10 Кристина Едмундс

Англичанката купувала шоколадови бонбони и ги пълнела със стрихин, след това ги връщала в магазина, където други хора ги купували. През 1871г. умира едно дете, след като изяжда отровните бонбони. Едмундс е осъдена на смърт. По-късно присъдата й е намалена на доживотен затвор.

жени, престъпления, убийци

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!