Теориите, че Адолф Хитлер не е умрял в Берлин, а че е избягал, и до днес намират свои последователи. Съществуват убедителни доказателства, които потвърждават подобни твърдения.

Сигурно сте попадали на тезата, че тялото на Фюрера не било намерено. Смята се, че той инсценирал смъртта си и избягал от руините на Берлин с помощта на най-близките си хора.

Ето какво може би се е случило:

 

№1 Патагония

Регионът Патагония в Аржентина бил познат на нацистите много преди началото на Втората световна война. Населението било съставено предимно от германски имигранти и техните потомци. Всички те били върли нацисти. Дори в местните училища се преподавали същите неща, като в Германия.

Всичко това обяснява защо Хитлер би избрал Патагония за свое убежище. Докладите до средата на 40-те години показват, че районът бил затворен за външни лица, а необходимите провизии се доставяли веднъж седмично.

Интересното било, че водите около Патагония били толкова дълбоки, че позволявали до брега да се приближат подводници. Също така били създадени писти за самолети. За някои учени това бил явен знак, че се подготвя изселване на най-висшия елит на нацистите, включително и Хитлер.

№2 Тайните тунели

Как обаче се е измъкнал Хитлер от Берлин?

Някои учени смятат, че той използвал тайна тунелна система, която минавала под Берлин и водела до бункер. Преминавайки през различни нива и връзки, Хитлер и няколко негови приближени стигнали до убежището, което се намирало под една от гарите, откъдето после хванали влак.

Докато „Хистори Ченъл”снимали документалния филм „На лов за Хитлер”, открили останките на тунелите и от специално сонарно оборудване.

№3 Свидетелски показания

Няма съмнение, че много хората, които са казали, че са видели Хитлер, са откровени лъжци. Въпреки това многобройните данни, че Хитлер бил забелязан в Южна Америка, особено в Аржентина, се появявали и след войната.

През 1945г. 15-годишната Каталина Гомеро живяла при семейство Айкхорн, които били известни поддръжници на Хитлер. Няколко години по-късно тя казала, че някакъв мъж останал у тях. Скоро момичето разпознало, че гостът не е случаен, а е самият Хитлер.

Хитлер

Гомеро разказала, че била впечатлена от гласа на Фюрера. Той останал в дома им четири дни, но след това продължил да им се обажда. И така до 1962г.

Друг известен последовател на нацисткия режим бил Анте Павелич, който избягал от Европа след войната. Един мъж на име Хернан Анцин работел за Павелич. Именно той бил свидетел на няколко срещи между шефа му и нацисткия лидер в началото на 50-те години.

Според свидетелските данни по това време Хитлер нямал мустаци, а косата му била сива. Анцин твърдял, че бившият нацистки лидер изглеждал болен и притеснен.

№4 На плажа в Некоче

В нощта, в която се смята, че Хитлер стъпил на южноамериканска земя, аржентински патрул изпуснал възможността си да го залови. Започнало преследване на Фюрера и не след дълго, те вече му дишали във врата. Полицията заловила няколко нацистки войници. Но изведнъж, полицаите получили заповед да не се занимават вече с този случай, да го забравят и да пуснат арестантите.

Какво се е случило?

В нощта на 27 юли 1945г. полицията получила доклад за „необикновена активност” по брега. От плажа Некочи непрекъснато се виждали светлини. Патрулът успял да залови един германец, който използвал Морзовия код, за да общува с неидентифициран кораб в морето.

Почти цяла нощ полицаите разпитвали този човек. Чак на сутринта той признал, че помагал на немска подводница, която искала да акостира на брега.

Хитлер

Незабавно към мястото на ареста били изпратени много полицаи, които открили ясни доказателства, че на брега имало разтоварване. Няколко офицери проследили следите до изоставена ферма. Внезапно по полицаите бил открит огън. Според доклада, четирима немски офицери започнали стрелбата. Полицията все пак успяла да арестува мъжете. Два часа по-късно местните органи на реда получили нареждане да освободят немците.

Хитлер, Втората световна война

Дали Хитлер е бил във фермата, никой не може да каже със сигурност. Но има убедителни доказателства за активност на тежко въоръжени нацистки войници и някаква „доставка” от Германия чрез подводница.

№5 Мартин Борман

Може би най-интересният високопоставен нацист бил Мартин Борман. Лека-полека той изместил всички доверени хора на Хитлер и успял да се превърне в най-приближения му човек.

Изглежда Борман бил мозъкът зад бягството на Хитлер. Предполага се, че именно той измислил къде, кога и как да избяга диктаторът. Според някои изследователи Борман се отправил към Патагония. През Италия успял да премине, благодарение на връзките си във Ватикана.

Тъй като времето минавало, а здравето на Хитлер се влошавало, както се твърди, Борман се дистанцирал от Фюрера.

Хитлер, Втората световна война

Вместо да организира Четвъртия Райх, той просто станал безмилостен наемник, който се интересувал само от личното си богатство и влияние. Някои изследователи смятат, че Борман си живеел добре до 80-те години. Официално Борман липсва и до днес, въпреки че полицаите смятат, че са намерили трупа му .

№6 Смъртта на Хитлер през 1962г.

Според Симон Дънстан и Джерард Уилиамс (автори на книгата „Сивият вълк”), Хитлер умрял на 70 години в леглото си. Той бил изоставен от жена си Ева и от всичките си сподвижници.

Хитлер

Предположенията им се основават на документите на д-р Ото Лехман, който се грижил за Хитлер през последните месеци от живота му.

В бележките на Лехман пише, че здравето на Хитлер рязко се влошило в началото на 1962г. Докторът чувало стонове и викове от стаята, в която болният прекарвал по-голямата част от времето си. Предполага се, че Фюрерът претърпял парализиращ удар на 12 февруари и на следващия ден умрял.

№7 Помощта на Хуан Перон и Ева

Някои от най-популярните теории за бягството на Хитлер включват участието на тогавашния президент на Аржентина Хуан Перон и жена му Ева. Двамата били огромни привърженици на нацистката идеология и ревностно защитавали бегълците от Третия Райх.

Хуан и Ева били близки приятели на Хитлер и са се срещали с него няколко пъти след пристигането му в Патагония. Това донякъде обяснява защо полицията на плажа Некоче толкова бързо пуснала арестантите.

 

Хитлер можеше да спечели войната, ако беше направил тези неща – ТУК

УЖАСЯВАЩИТЕ тайни на Съветския съюз – ТУК.

За ужасяващите лагери на смъртта извън Третия Райх прочетете ТУК.

Къде е златото на Хилтер? ТУК.

Планът на Хитлер да убие Рузвелт, Чърчил и Сталин – ОПЕРАЦИЯ „ДЪЛЪГ СКОК” – ТУК.

10-те най-смъртоносни снайперисти от Втората световна война – ТУК

Цялата история на Симо Хаюха може да прочетете ТУК.

Други любопитни факти за него може да намерите ТУК.

Непознати факти за Втората световна война – ТУК.

Кои са „Нощните вещици“ вижте ТУК

Как група художници заблуди Хитлер? – ТУК

Още една жена е заслужила мястото си в историята – Людмила Павличенко. Историята й може да прочетете ТУК.

7 необикновени случки от Втората световна война може да прочетете – ТУК.

Кои компании са помагали на Хитлер – ТУК.

3 невероятни, но истински истории от Втората световна война – ТУК

20 НЕВЕРОЯТНИ факта за Втората Световна война! – ТУК.

10-те най-брутални оръжия от Втората световна война – ТУК.

Тайният пакт между Хилтер и Сталин – ТУК

Къде и кои са децата на Фюрера – вижте ТУК.

Цялата история на зловещия диктатор Хитлер може да прочетете ТУК.

Химлер е водил операцията, дала началото на Втората световна война. Историята вижте ТУК.

А кой е Хайнрих Химлер четете ТУК.

Един от „героите“ на Аушвиц – „Ангелът на смъртта“ – цялато му история вижте ТУК.

Друг важен участник в Холокоста бил и „Ковчежникът на Аушвиц“ – историята му прочетете ТУК.

Запознайте се с Хиро Онода – японецът, който 29 години не разбра, че войната е свършила! – ТУК.

Вижте най-скъпите огнестрелни оръжия продавани някога – ТУК

Най-великият снайперист на СССР – Василий Зайцев – ТУК.

Запознайте се с най-смъртоносният пилот някога – Хайнц-Волфганг Шнауфер… асът на Третия райх! – ТУК

Невероятните истории на 10 известни лица през Втората световна война – ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!