Във филмите сме виждали какви ли не изтезания и убийства на хора, които са имали вземане даване с мафията. Част от тях обаче са реално използвани. Бандата на Аслан Гагиев е проявила креативност при измислянето на саморазправа с Председателя на борда на директорите на „Кутузовска“ банка Олег Новоселски. Банкерът имал неразбирателства с мафиотите, след като отказал да им припише свои земи в скъпия район Матищи. Наказанието за него било ужасяващо. Те го хванали и съблекли гол, а след това го вкарали в железен варел, като от него стърчала само главата му. Напълнили варела с цимент. Когато той стегнал го изхвърлили в канал „Москва“. Жестокото показно убийство накара мнозина да потреперят от ужас.

Зверските разправии често се прилагат от членове на мафиотски кланове с цел да уплашат враговете и да респектират потенциалните жертви.

Представяме ви седем от най-жестоките показни екзекуции, които са дело на мафиоти от цял свят.

„Колумбийска вратовръзка”

Този начин за насилствено умъртвяване, при което на гърлото на жертвата се прави дълбок разрез и през образувалия се отвор се изважда езикът, създава нещо, което може да бъде оприличено на вратовръзка.

kolumb_vrat

Изобретен е от колумбийската мафия. Особено често „вратовръзки“ е прилагал наркобаронът Пабло Ескобар с цел да сплашва и да респектира противниците си.

„Бамбукова горичка”

Това е „тежка“ екзекуция, която се практикува от китайските мафиотски обединения. Израстъци бамбук се наострят с нож, за да се получи нещо като „копие“. След това жертвата се увесва по корем или гръб над гора от млади заострени бамбукови пръчки.

бббб

Остриетата се забиват в кожата на човека и преминават през тялото му, причинявайки ужасно болезнена смърт.

„Разтваряне в киселина“

Разтварянето на жертвата в киселина започва от членовете на сицилианската мафия. В частност този начин за убиване е използват от един от най-жестоките мафиоти – Джовани Бруск. Той е участвал в убийството на прокурора, занимаващ се с борбата с мафията Джовани Фалкове през 1992г.

„Разтваряне в киселина“

След това Бруск, заподозрял свой колега в предателство, похищава 11-годишния му син. В продължение на 2 години злодеят издевателства над момчето, а накрая го разтваря във вана с киселина.

„Циментови ботуши”

Тази екзекуцията често е била прилагана от членовете на Коза Ностра – престъпна група, в която са членували натурализирани в САЩ италианци. Американската мафия слагала краката на враговете си в груби блокове и след това ги пълнила с цимент. След като изсъхнат „обувките“, жертвата бива хвърлена жива в река или на друго дълбоко място.

Циментови ботуши

По този начин е бил умъртвен в началото на 70-те години известният американски мафиот Джон Росели, който взел участие в организацията на покушението над Фидел Кастро.

„Изпържване”

Жертвата се увесва за ребро на кука. След това се обработва с горелка и накрая се закача към електрическата мрежа. Тази ужасяваща екзекуция е прилагана от мафиоти от Коза Ностра. Уилям Джексън е бил сполетян от такава болезнена смърт.

„Изпържване“

Преди да умре, той е бил отведен в месопреработвателен комбинат. Изтезавали го, за да признае, че работи с полицията. Съблеченият 150-килограмов мъж бил увесен на кука за месо. Изгорили очите му с горелка и вкарали в тялото му няколко куршума.

След това жертвата била „изпържена“ с ток.

„Изстрел в ануса“

Дон Джо Профачи от бруклинското семейство Коза Ностра е известен със своята отмъстителност и свирепост. Той е автор на тази екзекуция, която практикувал „успешно“.

Дон Джо Профачи

По заповед на кръвожадния дон няколко пъти било стреляно в ануса на жертвата. Кръвта й изтичала, като смъртта настъпвала до няколко часа.

„Усмивката на вечността”

Латиноамериканските бандити са измислили друга жестока смърт. Те прерязвали гърлото на жертвата от ухо до ухо, след това оформяли кожата като устни. Така се получавало нещо във вид на уста.

За още интересни и любопитни материали харесайта нашата ФЕЙСБУК страница – ДЕБАТИ 

Вижте още:

Най-бруталните техники за мъчения в света

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!