В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

Всичко е ясно. Пуснахме сигнал до Висшия съдебен съвет и до Върховната административна прокуратура за поведението на съдиите в Бургаския административен съд. От 79 са станали вече 91 акта, от които нито един не е оставен в действие.

От 91 затворени заведения, нито едно не е затворено на практика. И ще ми се оправдават с някаква обратна декларация. Не било вярно, че не ги били отхвърлили, просто не били ги разгледали. А това не е вярно. Просто не са ги поставили в сила.

Какво следва от тук нататък?

Съдът като не съдейства… Започваме да разсъждаваме върху неподкупността и независимостта на съдебната система. Аз говоря с факти. Говоря какво става в Бургас. А този Панайот Генков, между другото е съдия от Ямбол, който е бил даже член на Висшия съдебен съвет. Той в момента е временно изпълняващ длъжността ръководител на Бургаския административен съд. Както се сещате той няма нищо общо с тези решения, защото уж независими състави ги решават но… Извинявам се, как може във Варна да има над 30 затворени заведения, а в Бургас нито едно? Позор!

И то актове, за които намекват, че не били професионално направени. Тези актове обаче са правени от хора, които са с по 20/30 години стаж в НАП. И най-интересното е, че не са от Бургас. Тук има събрани двайсет екипа от цялата страна, които работят. Как пък нито един от тях не успя да изработи достатъчно перфектно направен акт, който да доведе до затваряне на заведение? Всичките са отхвърлени! А иначе отговарят в писмото си, че всичко щели да разгледат.

В момента са в отпуска, но като се върнат, ще го разгледат. С други думи сезонът ще свърши. За какво тогава затваряме заведения? Мярката затваряне е затова. Защото става въпрос за рецидив. Повтарящи се нарушения, за случаи, когато от заведението могат да се изтровят десетки или стотици хора. А те търсят основание, разбирате ли? Нямало опасност за живота. Така ли? А като стане белята? Като стане едно масово натравяне на група чужденци аз ще ги питам тогава.

Както се казва, след дъжд – качулка.

Естествено. Това е положението.

Какво е мнението ви за ситуацията в „Корал” ? Доста гневни постове в социалните мрежи се появиха в последните дни.

Не съм наясно. През изминалата нощ пак бях на проверка. Снощи затворихме култовото заведение Оксижен на Божо Кравата в Слънчев бряг и му иззехме апаратурата. Защото той вече има над 30 акта. Затворихме „Корнера” , другото мащабно заведение на Главната алея. Мога да ви кажа, че огромно удоволствие ми донесе, в три часа през нощта, да чуеш комплекса как рязко утихва…

Още интересни интервюта ще намерите на страницата ни във Фейсбук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук