трупа

Мъж от Берлин държал трупа на майка си 2 години и половина в килера си. Трупът бил положен в ковчег, който 57-годишният сковал сам от дървени дъски. Уве М. прибирал пенсията на мъртвата през всички тези години.

Жената починала на 85 години през месец май 2017г., според немското списание „Bild”. След като неработоспособният мъж, който получава социални помощи, намерил майка си мъртва в леглото и, той отишъл до строителния магазин, за да купи дъски и да направи ковчег. След това Уве поставил ковчега изправен до стената в килера на къщата, коята държал под наем. Съседите не подозирали нищо. Вонята от разлагащото се тяло той прикривал, като заливал трупа с нитро разредител. На другите той разказвал, че майка му прекарва пенсионерските си години в Испания.

Уве М.: „Майка ми искаше да го направя. Изпълних последното и желание.” Тя пожелала това, за да може синът и да запази начина си на живот. Пенсията възлизала на 1470 евро месечо, от които той изплащал две трети за наема на жилището.

Полицията  разбрала за деянието по случайност. В началото на септември Уве имал спречкване с негов познат и поради това се обадил на полицията. Проверката установила обаче, че регистрираната на този адрес 85-годишна жена е изчезнала. След претърсване на къщата и килера полицаите попаднали на ужасяващата гледка.

След аутопсията било установено, че жената е починала от естествена смърт. Поради това Уве М. в момента е на свобода, но поради измамата и нарушаването на закона той ще трябва да отговаря пред полицията за стореното. Разследването продължава.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!