Адолф Хитлер е човекът, който преобръща хода на съвременната история. През годините сме слушали и чели много теории за него и живота му, но някои неща и днес са ни непознати.

Ясно е, че заради него и войната, която предизвиква, умират над 6 млн. евреи (Холокоста) и 70 млн. души.

Ето някои по-странни неща около Хитлер, които със сигурност не знаете:

В ранните си години, Хитлер се влюбва в момиче от еврейски произход на име Стефани Исак. Така и не добива кураж, за да й признае чувствата си. Предполага се, че Хитлер възнамерявал да я отвлече или да убие нея и после да се самоубие.

Хитлер бил лудо влюбен в племенницата си – Гели Раубал. Двамата прекарвали изключително много време заедно. Предполага се, че връзката им не била изцяло платонична…

Хитлер има племенник, който се казвал Уилям Патрик Хитлер. По време на войната двамата били противници – младото момче се биело на страната на САЩ.

Преди между двамата да се появи тази войнственост и нетърпимост, Уилям работил за чичо си за няколко години.

Хитлер

След като разбира, че ще загуби войната, Хитлер се скрива в бункера, изграден под гранита на канцлерството в Берлин. Именно там прекарва последните дни от живота си. По щастливо или не чак толкова щастливо обстоятелство, оказва се, че внукът на жената, построила бункера на Хитлер, изгражда бункера на Садам Хюсеин.

Известни са 42 негови опита за самоубийство. Всички те са неуспешни…освен последният.

Хитлер бил вегетарианец. Освен това, той нито пушел, нито пиел алкохол. Няма да ви изненадам, ако кажа, че диктаторът бил параноик и то до такава степен, че назначил хора, които да му тестват храната. Говори се, че тези хора били държани в плен, за да нямат досег до външния свят.

Хитлер дори не бил родом от Германия. Роден е в Австрия, което за германиците има същото значение, както Канада за американците.

Хитлер

Малкият Адолф не завършва училище. Той мечтаел да стане художник. Той дори е кандидатствал в Академията за изящни изкуства във Виена, но на два пъти е бил отхвърлян. Вторият път бил толкова отхвърлен, че дори не му позволили да се яви на изпита.

Има теория, според която, председателят на комисията, която го отхвърлила, бил евреин и оттам се зародила идеята за „Решаване на еврейския въпрос”.

Хитлер

Докато бил малко момче, виновният за смъртта на над 70 млн. души по света, искал да бъде свещеник. Причината – когато бил на 4 години, Хитлер паднал в едно езеро. Местен свещеник го спасил от удавяне и измръзване.

Хитлер изключително много обичал да яде шоколад. Твърди се, че изяждал по около килограм на ден.

И като говорим за детски страсти – Хитлер обожавал „Дисни“. Ако за нас, „Дисни” е синоним на детски и семейни филми, за диктатора филмите били проводници на нови идеи за модерни технологии. Има слух, според който Адолф бил впечатлен от специалните ефекти в „Кинг Конг” и го гледал непрекъснато, както и военни филми, разбира се.

Хитлер използвал наркотици. На ден използвал над 80 различни вида наркотици. Единият – первитин – общо взето представлява чист метамфетамин. Това обяснява много неща…

Въпреки неговата жестокост и грандомания, Хитлер е направил и някои доста полезни неща.

Той, например, освобождава Германия от Международните банкови картели. Когато става канцлер на Германия, той заварва мизерия, бедност и безработица. Инфлацията е толкова голяма, че 100 млрд. марки не стигали и за хляб. Обезценяването се обяснява от „приватизирането“ на Райхсбанк, или оставянето и в ръцете на частни инвеститори.

Хитлер

Хитлер обаче отказва да играе по правилата на Рокфелер/Ротшилд и едно от първите неща, които прави е да оправи корумпираната, базирана на дългове финансова система, чрез емитиране на пари. Новите пари не били обезпечени със злато или друга чужда валута, тъй като всичко това било в ръцете на световните банкери, а били обезпечени с труда на самите немци.

Правителството плащало на работниците с ваучери, а с тях работниците плащали за другите стоки и услуги, като по този начин се създавали и допълнителни работни места.

Хитлер

В отговор на новата банкова система на Германия, еврейското световно господство обявява война на Германия чрез бойкот на германски стоки. За две години безработицата в Германия изчезва, а за пет години от най-бедната страна, Германия става най-богата страна в Европа.

Хитлер елиминира безработицата. Започва да строи пътища, мостове, язовири, канали, пристанищни съоръжения, както и ремонти на обществени и частни сгради. Всичко това се прави с публични средства.

Нацисткото правителство насърчава жените да бъдат домакини, а цялата работа по ремонтите и подобряването на инфраструктурата и транспорта в страната, създава работни места за мъжете.

Въпреки че за мнозина Хитлер е истински звяр, той всъщност много ценял семейството, жените и децата. Ето защо приема закон, който позволява на младите двойки да получат безлихвени заеми, минимум 1000 Райх марки (равни на 9 месечна заплата), за да създадат свой дом и деца.

За всяко родено дете, двойката има право да запази 250 марки, без да ги изплаща. Тази система създадена от Нацисткото правителство, днес съществува в Швейцария.

Великият диктатор се грижел и за природата и опазването на околната среда. Макар че измъчването на евреи било толерирано занимание, малтретирането на животни се е считало за отвратително престъпление. Заловените били изпращани в концентрационен лагер.

Хитлер

Благодарение на Хитлер днес съществуват ловни сезони. През 1934 г., Хитлер приел закон наречен Das Reichsjagdgesetz, тоест Закон за лова в Райха, който регулирал колко животни да бъдат убити на година. Също така той определил подходящи ловни сезони. Този закон е приет днес от повечето западни страни.

Още един паралел между животните и хората – по време на Втората световна война, Хитлер нарежда изпитания на лекарства и методи върху хора – тъй като голяма част от битките се водели в студени райони, той търсел начин да съживява замръзналите немски войници. За целта били замразявани живи хора и се търсели научни начини за съживяването им. Хитлер обаче категорично забранил експериментирането върху животни.

Още негови политики са свързвани към подобряване здравеопазването и повишаване културата на немците.

Той дори имал мечта – всяко едно семейство в Германия да има кола. Атрактивната кола направена от стомана и задвижвана от двигател с 25 конски сили успява да впечатли целия свят. В 150 000 км. тест драйв тя показва, че лесно може да поддържа скорост от 100 км. в час по магистралата. Дори самите създатели на колата остават учудени от това, колко добре се справя малкият бръмбар.

Хитлер

Две от най-важните желания на Хитлер са изпълнени: колата харчи само 7 литра гориво на 100 км. и е на цена по – малка от 1000 Райх марки (на цената на малък мотоциклет). Така се ражда „Фолксваген”

Модерните днес „Бой скаути“ произлизат от идеята на Хитлер за строяване на младежта. Идеята е те да се научат на умения за оцеляване на открито, къмпинг и т.н

За още любопитни материали харесайте страницата ни във Фейсбук.

Още интересни новини, коментари и анализи четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!