Всички сме съгласни, че стореното от Нацисткия режим по време на Втората световна война, е било ужасно. Холокостът е едно от тях. Какво обаче се е случвало зад стените на концентрационните лагери? Ето някои от най-ужасните и болезнени експерименти, които нацистите са правили с лагерниците:

№1 Коагулация на кръвта

Доктор Зигмунд Расчър провеждал експерименти, свързани с коагулация на кръвта на затворниците в концентрационния лагер в Дахау. Той създал таблетката „Полигал”, направена от пектин от цвекло и ябълки. Той вярвал, че таблетките помагали спирането на кървенето от рани.

Аушвиц

Всяко от „опитните му зайчета” получавал таблетка и след това „поемал” куршум в главата или гърдите – опит да се изпробва ефикасността на хапчето.

№2 Сулфонамидни експерименти

Експериментите със затворници в лагера Равенсбрук проверявали ефикасността на сулфонамидите (сулфатите). Субектите били преднамерено ранявани. След това лекарите натривали мястото със специална смес. В раните били слагани и парчета стъкло (за да имитират ситуация в битка).

Освен това се извършвала „симулация” на огнестрелна рана – кръвоносните съдове били привързвани от единия край, за да се спре циркулацията на кръвта. След това „субектите” получавали сулфатни наркотици.

Независимо от напредъка за науката, тези експерименти причинявали ужасна болка на затворниците и оставяли трайни наранявания. В много от случаите, краят бил фатален.

№3 Замразяване

Германските войници били слабо подготвени за студа, който щели да срещнат на източния фронт и поради тази причина загинали хиляди войници. Доктор Зигмунд Расчър провеждал експериментите си в Биркенау, Аушвиц и Дахау. Той искал да установи две неща: времето, което е нужно, за да се изстуди тялото и човекът да умре и как да възстанови нормалната температура.

„Зайчетата” или били слагани в съдове с ледена вода или били заключвани отвън на минусови температури. Повечето от тях умрели. Онези, които оцелявали, били подложени на тежки мъчения и много болка.

Обектите били поставяни под нагорещени соларни лампи, които изгаряли кожата им или били слагани във вряща вода.

№4 Експерименти с бомби

В течение на три месеца били проведени експерименти със затворници. Целта била да се провери ефективността на лекарствата за изгаряне, вследствие на взрив от бомба, Субектите били умишлено горени с фосфор – силно болезнен експеримент, поне за жертвите.

№5 Експерименти с морска вода

За да направят морската вода годна за пиене, нацистите провеждали няколко експерименти със затворниците в Дахау. Субектите били поставяни в четири различни групи: няма вода, морска вода, морска вода, обработена по метода на Бърка и морска вода без сол.

На обектите не се давало нищо за ядене и пиене, освен определеното за съответната група. Тези, които получавали морска вода страдали от диария, конвулсии, халюцинации, лудост и евентуално смърт. Освен това докторите събирали секрети от дробовете на обектите.

№6 Експерименти с отрова

Експериментите с отрова се провеждали в Бухенвалд и трябвало да установят какво се случва с тялото при приемане на отрова. Някои умирали директно след прием на отровена храна. Други били убивани след ухапване от змии.

№7 Стерилизация

Нацистките лекари провеждали масови експерименти за стерилизация на затворниците в различни концентрационни лагери, за да намерят най-бързия и евтин метод. В поредица от експерименти химикали били поставяни в женските репродуктивни органи, за да блокират фалопиевите тръби. Някои жени умирали след процедурата, други били убивани умишлено, за да може телата им да бъдат подложени на аутопсия.

В други експерименти, затворниците били излагани на рентгенови лъчи, които причинявали тежки изгаряния на стомаха и слабините

№8 Експерименти с близнаци

Целта на Холокоста била да унищожи всички, които не са от арийската раса. Евреите, чернокожите, хомосексуалистите и всички, които не били част от „стандарта”, били подлагани на сериозни изпитания. Генетичните експерименти трябвало да предоставят на нацистите научно доказателство за превъзходството на арийците.

Д-р Йосиф Менгеле (Ангелът на смъртта) бил дълбоко „очарован” от близнаците. Той ги отделял от другите затворници, които пристигали в Аушвиц. От близнаците всеки ден се взимали кръвни проби.

Експериментите с близнаци били по-обширни. Всеки ден им се взимали мерки и се правели сравнения за наследствени черти. Понякога лекарите извършвали масово преливане на кръв от единия на другия.

В очите им слагали химикали – направо със спринцовки в ириса. Инжекции слагали и в гръбначните стълбове на близнаците. Единият бил заразяван с болест, а другият – не. Ако единият умрял, лекарите убивали другия, за да го изследват.

Ампутацията и отстраняването на органи също се извършвало без анестезия.

Те се опълчиха на на Сталин, Хитлер и Саддам Хюсеин – безразсъдни или смели? – ТУК.

7 доказателства, че Хитлер е избягал след войната – ТУК

Хитлер можеше да спечели войната, ако беше направил тези неща – ТУК

УЖАСЯВАЩИТЕ тайни на Съветския съюз – ТУК.

За ужасяващите лагери на смъртта извън Третия Райх прочетете ТУК.

Къде е златото на Хилтер? ТУК.

Планът на Хитлер да убие Рузвелт, Чърчил и Сталин – ОПЕРАЦИЯ „ДЪЛЪГ СКОК” – ТУК.

10-те най-смъртоносни снайперисти от Втората световна война – ТУК

Цялата история на Симо Хаюха може да прочетете ТУК.

Други любопитни факти за него може да намерите ТУК.

Непознати факти за Втората световна война – ТУК.

Кои са „Нощните вещици“ вижте ТУК

Как група художници заблуди Хитлер? – ТУК

Още една жена е заслужила мястото си в историята – Людмила Павличенко. Историята й може да прочетете ТУК.

7 необикновени случки от Втората световна война може да прочетете – ТУК.

Кои компании са помагали на Хитлер – ТУК.

3 невероятни, но истински истории от Втората световна война – ТУК

20 НЕВЕРОЯТНИ факта за Втората Световна война! – ТУК.

10-те най-брутални оръжия от Втората световна война – ТУК.

Тайният пакт между Хилтер и Сталин – ТУК

Къде и кои са децата на Фюрера – вижте ТУК.

Цялата история на зловещия диктатор Хитлер може да прочетете ТУК.

Химлер е водил операцията, дала началото на Втората световна война. Историята вижте ТУК.

А кой е Хайнрих Химлер четете ТУК.

Един от „героите“ на Аушвиц – „Ангелът на смъртта“ – цялато му история вижте ТУК.

Друг важен участник в Холокоста бил и „Ковчежникът на Аушвиц“ – историята му прочетете ТУК.

Запознайте се с Хиро Онода – японецът, който 29 години не разбра, че войната е свършила! – ТУК.

Вижте най-скъпите огнестрелни оръжия продавани някога – ТУК

Най-великият снайперист на СССР – Василий Зайцев – ТУК.

Запознайте се с най-смъртоносният пилот някога – Хайнц-Волфганг Шнауфер… асът на Третия райх! – ТУК

Невероятните истории на 10 известни лица през Втората световна война – ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!