Голям пожар бушува тази сутрин в центъра на София

Голям пожар бушува тази сутрин в центъра на София. Изгорял е покривът на емблематичната за столичани спирка „Вишнева“.

Сигналът за бедствието е подаден рано тази сутрин, а и до този момент на мястото има екипи на полиция и пожарна, които провят оглед на щетите. Причините за пожара не са ясни, но от МВР поясниха, че в сградата се държат инертни материали за поддръжка на трамвайните релси.

Spirka1

Движението на трамваите се извършва нормално.

От неправителствената организация „Спаси София“ публикуваха снимки на пожара във „Фейсбук“. Те призоваха Столична община да възстанови емблематичната спирка в първоначалния й вид.

Spirka2

„Най-емблематичната, най-чаровната, най-уникалната и любима трамвайна спирка на софиянци е в пламъци. От рано тази сутрин, пожарникарите се борят за къщичката, като от детска приказка, на спирка Вишнева.
Каква е причината за този пожар не знаем, според полицаите и пожарникарите на място става дума за умишлен такъв от клошар.
Ще оставим компетентните органи да завършат своето разследване, но още от сега заявяваме, че твърдо настояваме в най-кратки срокове Столичната община да възстанови спирка Вишнева в първоначалния ѝ вид. След което да започне реална грижа за този уникален за София обект, за да не се налага клошари да живеят в него.
Няма да допуснем и тук наследството на София да бъде оставено да се разруши.
Г-жо Йорданка Фандъкова, Транспорт за София, Център за градска мобилност, от вас очакваме ЛИЧЕН ангажимент, че всички щети ще бъдат отстранени и къщичката възстановена и поддържана“, написаха от „Спаси София“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук