Целият наличен състав на СДВР ще бъде ангажиран по баловете, съобщи на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Борислав Муеров.

„В СДВР предварително сме създали необходимата организация, като сме провели предварителни срещи с училищните ръководства на всички училища. Взели сме всички превантивни мерки с управителите на заведения, където ще има организирано посещение, както с отговорниците на охранителни фирми, които обезпечават училищата и увеселителните заведения”, обясни комисар Муеров.

София ще бъде разделена на 4 оперативни района, в които полицията ще следи придвижването на абитуриентите. Общо 124 училища в столицата ще изпратят своите абитуриенти. Най-голямо натоварване от полицията очакват в периода 23-30 май.

КАТ ще извади всички технически средства, с които разполага, за да контролира придвижването на дванадесетокласниците. Началникът на „Пътна полиция” комисар Тенчо Тенев увери, че полицията ще подпомага движението на колоните и ще създава ред.

„Ще има засилено полицейско присъствие в районите на училищата и заведенията, където ще се провеждат баловете. При необходимост ще се регулират възлови кръстовища, където ще преминават автомобилите с абитуриенти. В същото време пътните полицаи ще работят и с мобилните видео системи и ще заснемат нарушенията по Закона за движение по пътищата, които извършват водачите, превозващи абитуриенти”, поясни комисар Тенев.

Повече от 700 са били нарушенията миналата година, най-често неслагане на колан, показване през прозореца и шофиране след употреба на алкохол.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук