Изготвени са промените в Закона за движение по пътищата и Наредбата за наркотичните вещества, и до две седмици ще влязат за обсъждане и гласуване в парламента. Това съобщи в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. 10 дни пък е срокът, който премиерът е дал за сертифициране на камерите по пътищата. Според Борисов е излишно да се поставят предупреждаващи табели за наличието на видеонаблюдение на шофьорите и тази практика трябва да се прекрати.

„Като ги видят шофьорите, намаляват, а след това дават газ. Защо трябва да има табела? Нали целта е през целия маршрут да се спазват знаците? Да, в Германия са без камери, но те са известни със своята дисциплина!“, добави премиерът.

МВР вече е готово с промените в наредбата, която регламинтира вземането, транспортирането и изследването на проби за установяване наличието на алкохол и наркотични вещества в кръвта на водачите. Предстои текстовете да се съгласуват с прокуратурата и с министерствата на здравеопазването и правосъдието.

Мерките са част от спешния пакет законодателни промени, които в събота министър-председателят Бойко Борисов поиска, за да се ограничат катастрофите по пътищата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук