Джо Байдън
На снимката: Джо Байдън

По време на виртуална кръгла маса кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който бе вицепрезидент на Барак Обама, допуснал грешка, която отново породи подозрения в умствените му способности, съобщи Daily Mail.

В изказването си той сбърка броят на починалите от коронавируса в САЩ и на останалите без работа американци.

„Ние… се намираме в средата на пандемията, която към днешна дата ни струва над 85 000 работни места. Живота на милиони хора. Милиони хора. Милиони работни места – казал политикът, който сякаш заекваше – Вие знаете, че се намираме в положение, когато, вие знаете, ние получихме току-що новото застраховане за безработица, тази сутрин, та числото е 36,5 милиона заявки от началото на кризата.“

Всъщност в САЩ са регистрирани над 85 000 смъртни случаи от коронавируса, а около 36,5 млн. души са загубили работа от началото на пандемията.

Думите на сбъркалия политик предизвикали бурна реакция в Twitter. Мнозина ползватели си задават въпроси за умственото здраве на Байдън. „Горкият, Джо… как се позволява на такъв човек да участва в президентската гонка, след като той демонстрира признаци на слабоумие”, написа една от ползвателките. „Този човек не може да бъде президент”, написа друг ползвател.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук