Габриела Петрова завърши последна в тройния скок, при завръщането си на международната лекоатлетическа сцена. Родената в Хасково спортистка постигна резултат 13.96 метра на състезанието от Диамантената лига в Рим и остана на 11-тото място.

Спортист №1 на България за 2015-та година преодоля дистанцията от първия си опит, а в следващите два реферите отчетоха 13.49 метра и 13.62 метра.

Олимпийската шампионка Катерин Ибаргуен пък записа първа загуба след повече от една година. Тя направи 14.78 метра, с 6 сантиметра по-малко от венецуелката Юлимар Рохас. Олга Рипакова допълни топ 3 с още едно силно постижение – 14.64.

Следващото участие на Габриела в турнир от веригата ще бъде на 16 юли в Рабат (Мароко).

Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Мирела Демирева постигна 1.88 метра и във втория си старт от Диамантената лига през сезона. След като през миналия месец се нареди пета в Юджийн, Спортист №1 на България за изминалата година остана на седма позиция в Рим с 1.88 метра.

C12U9586

Демирева започна с успешен опит на 1.80 метра, последва преодоляване на 1.85 м от втори опит, с 1.88 метра се справи от раз, но на 1.91 м направи три грешки и приключи участието си на Олимпийския стадион в Рим, на който преди 30 години Стефка Костадинова постави световния рекорд от 2.09 метра, недостижим от никоя друга атлетка вече три десетилетия.

Победата в сектора по безапелационен начин заслужи световната шампионка от Пекин 2015 Мария Ласицкене (Кучина), която преодоля 2.00 метра. Рускинята, която се състезава под неутрален флаг, беше безгрешна до 1.98 метра, с 2.00 метра се справи от втори опит, а след това атакува 2.05 метра, но направи три фаула.

Втора се нареди световната шампионка под покрив (тя подели златото с Кучина) Камила Личвинко (Полша), която преодоля 1.96 метра. Бронзовата медалистка от еврошампионата в зала в Белград тази зима – 19-годишната украинка Юлию Левченко, се нареди трета с 1.94 метра, покрит норматив за участие на Световното първенство в Лондон през август.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук