Алексей Навални
На снимката: Алексей Навални

Екип от лекари изведе Алексей Навални от отделението за остро отравяне на болницата за спешна помощ № 1 в Омск и го настани в реанимобил, който трябва да го откара до летището, където го очакваше самолет за Германия, съобщава РИА „Новости“. Самолетът, нает от германската неправителствена организация „Кино за мир“, се приземи в 8:47 ч. местно време на летището Тегел в Берлин, показа уебсайтът за проследяване на полетите f lightradar24.

До това развитие на нещата се стигна, след като руските лекари в болница в Омск в продължение на почти цял ден отказваха да разрешат транспортирането на пациента.

По-рано Анатолий Калиниченко, заместник главен лекар на Омската болница, заяви, че лекарите са разрешили Навални да бъде транспортиран в чужбина за лечение. Екип от немски лекари долетя в Омск и проведе консултации. Лекарите казаха, че мозъкът на Навални е в стабилно състояние, сега няма опасност за живота му. По-късно регионалното министерство на здравеопазването заяви, че излитането на самолета ще се забави до сутринта по искане на германския медицински екип.

Както съобщава кореспондентът на РИА „Новости“, реанимационният автомобил е пристигнал в отделението за остро отравяне на болницата в Омск след 02:00 московско време. Медицински екип е разтоварил специална носилка за транспортиране на пациент от линейката и е влязъл в спешното отделение на болницата.

Около половин час по-късно лекарите изведоха Навални от отделението на носилка и го настаниха в реанимобила. Екип за реанимация го придружава до летището в Омск, където го очаква самолет от Германия. Необходими са около 15 минути, за да стигне линейката от болницата до летището в Омск.

Алексей Навални бе приет в болница в безсъзнание, в тежко състояние със съмнения за отравяне. Руските лекари твърдят, че не са открили следи от опасни вещества по него и в изследванията му, но роднините на опозиционния лидер изказват недоверие към това и настояха той да бъде пуснат за лечение в западноевропейска болница.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук