Нов успех за "Севиля"

Отборът на Севиля спечели турнира „Лига Европа“ за рекорден шести път в историята си, след като победи „Интер“ с 3:2 в атрактивен финал, игран в Кьолн. Като и в полуфинала с „Манчестър Юнайтед“, испанският тим стигна до обрат в резултата, за да се поздрави с крайния успех и отново да ликува с втория най-ценен клубен трофей в Европа.

Срещата започна отлично за „нерадзурите“, които поведоха в резултата още в петата минута, когато централният нападател на тима Ромелу Лукаку откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. За белгийския национал това бе 34-ти гол за „Интер“ във всички турнири през кампанията. Андалусийците отговориха бързо и в 12-та минута Люк де Йонг изравни с глава след центриране отдясно на Хесус Навас. В 33-та минута холандският нападател даде преднина на „Севиля“ с втория си гол в двубоя, дошъл отново с изстрел с глава след центриране на Евер Банега от фал, но този път възпитаниците на Антонио Конте отвърнаха мигновено и две минути по-късно изравниха с попадение на централния бранител Диего Годин, което бе копие на гола на Де Йонг.

Ключовият момент в двубоя дойде в 74-та минута, когато изстрел със задна ножица на Диего Карлос бе отклонен от Лукаку и попадна във вратата на Самир Ханданович за 3:2 в полза на „Севиля“. В оставащото време миланският гранд не успя да отговори и по този начин испанците стигнаха до успеха и отново доказаха, че нямат конкуренция в „Лига Европа“. Испанският тим няма нито една загуба в шест финала в турнира, като всички те са били в последните 15 години.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук