Лудогорец най-накрая показа познатата си форма и победи с 4:1 Жалгирис в реванша от втория предварителен кръг на Шампионската лига. По този начин орлите наваксаха пасива си от 1:2 от първата среща във Вилнюс и с общ резултат 5:3 преминаха в следващия етап на квалификациите на най-комерсиалния футболен турнир.

В следващият кръг българския шампион ще има за съперник израелския Апоел Беер Шева, който се справи с унгарския Хонвед с общ резултат 5:3.

Гостите поведоха в 15-ата минута след гол на бившия играч на ЦСКА Серж Нюанджи. Голмайсторът на Жалгирис от първия двубой се възползва от груба грешка на капитана на „орлите“ Светослав Дяков.

Домакините заиграха по-активно в предни позиции и натиснаха съперника в неговата половина. В 21-ата минута Лудогорец беше близо до изравняване след опасен изстрел на Козмин Моци, но вратарят на литовците изби.

15 минути по-късно действията на футболистите на Георги Дерменджиев предизвикаха суматоха в наказателното поле на Жалгирис, но вместо да вкарат изравнителен гол, бяха санкционирани с нарушение в атака.

Българският шампион стигна до първото си попадение в 41-ата минута. Кешеру подаде на Натанаел, който не сгреши за 1:1.

5626938

Лудогорец започна повече от вдъхновено второто полувреме. В 53-ата удар на Марселиньо беше избит със сетни сили от стража на гостите. В 55-ата минута обаче Виткаускас се оказа безпомощен. Вандерсон даде преднина на домакините след прекрасен удар от средно разстояние.

Триумфът на орлите стана пълен само минута по-късно, когато Клаудиу Кешеру беше точен за 3:1.

Зелените продължиха да диктуват темпото на „Лудогорец Арена“ без да дават никакви свободни пространства на футболистите на Жалгирис.

5627099

В 74-ата минута Кешеру порази за втори път вратата на литовския шампион, оформяйки крайното 4:1.

Загубата на Жалгирис можеше да бъде още по-разгромна, но в 80-ата минута гол на Марселиньо бе отменен заради засада.

5627094

Собственикът на Лудогорец – Георги Домусчиев, остана доволен от представянето на неговия отбор и пожела успех на останалите български отбори в Европа – Левски и Ботев (Пловдив).

 “Лудогорец определено е по-класният тим. Този мач футболистите бяха доста стегнати, видяхме преобразен Лудогорец. Вкарахме четири гола, изпуснахме една камара положения. Не знам дали не ни отмениха редовен пети гол. Няма как да не си притеснен, когато падаш с 0:1 и си загубил първия мач с 1:2”, каза Домусчиев.

“Имаме силен състав. За да направим трансфер, привлеченият футболист трябва да е над тези, които имаме, което е доста трудно”, поясни босът на разградчани относно евентуални нови попълнения, след което пожела успех на Левски и Ботев (Пловдив) в Европа.

“Пожелавам успех на Левски и Ботев. Силно се надявам да продължат и им пожелавам успех. Нека има български отбори в Европа. Това е полезно и за нас”, завърши Домусчиев.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев демонстрира завидно самочувствие след категоричния успех с 4:1 над Жалгирис.

“И в първия мач, въпреки че загубихме, имахме определени ситуации, в които можеше да отбележим гол. Видяхте, че дори и след като ни поведоха тази вечер, показахме, че притежаваме характер. Отборът на Жалгирис е в добра игрова форма, докато ние тепърва навлизаме в ритъм.

В началото имаше известно лъкатушене, но в крайна сметка създадохме достатъчно ситуации и видяхте какви голове реализирахме. За мен беше важно да падне първият гол. Не съм се съмнявал нито за миг, че ще отстраним противника”, демонстрира увереност Дерменджиев.

“Пожелавам успех на Левски и Ботев (Пловдив), тъй като това са едни добри отбори, които разполагат с качествени треньори и доказаха, че могат да играят футбол. На тези, които искат да ме сменят, пожелавам много късмет и здраве.

Аз нито за миг не съм бил притеснен в продължаването напред, защото знам как е подготвен отборът, с какви съперници играхме лятото и в какво състояние сме. Убеден съм в класата на моите футболисти и играта, която могат да покажат. Нека бъдем позитивни”, завърши Дерменджиев.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков посвети победата с 4:1 над Жалгирис във втория предварителен кръг на Шампионската лига на контузения страж на орлите Владислав Стоянов.

Шампионската

“Бях сигурен, че ще спечелим. 19-ти е щастливо число. Играхме за един от капитаните, Владо Стоянов.  Разстройвам се като говоря за него. Получи доста тежка контузия, но той е мъжкар, той е перничанин и ще се справи”, каза Дяков.

“Направих една грешка и ни вкараха гол. Друго положение нямаха. В Литва играхме лежерно и много отпуснато.

Сега ни предстои много труден мач, но излизаме да го спечелим. Влизаме в неприятна серия от трудни мачове, но имаме момчета и на пейката, които ще помогнат. Силно се надявам, че пак ще влезем в групите на ШЛ”, каза Дяков по повод предстоящия в събота двубой на орлите срещу ЦСКА – София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук