Лионел Меси
Лео Меси се радва на статуята си. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Живият гений на футбола, момчето от Росарио, 169-сантиметровият капитан на Аржентина, струващият колкото 40-50 български национални отбора играч, легендата Лионел Меси окончателно излезе от сянката на Диего Армандо Марадона, извеждайки тима си до върха на световното първенство в Катар миналата година. Затова и негова статуя заслужено ще се изправи до тези на Марадона и Пеле в музея на Южноамериканската футболна федерация (КОНМЕБОЛ), предаде Ройтерс.

Лично Меси се порадва на статуята си в реален размер, държаща реплика на световната купа. Това се случи по време на церемония в централата на КОМНЕБОЛ в Лука, Парагвай, малко преди тегленето на жребия за Копа Либертадорес.

„Никога не съм мислил за подобно нещо. Мечтата ми беше да се наслаждавам на това, което обичах, когато бях малък – да бъда професионален футболист. И я постигнах“, каза 35-годишният Лео, който изведе Аржентина до трофей от световно първенство след 36 години чакане и надежди.

„Изминах дълъг път, взех много добри решения, имах и поражения, но винаги гледах напред и исках да стигна до победата. Мисля, че това е най-важното – да се бориш за мечтите си с всичко възможно и да се наслаждаваш на играта. Това е най-красивото нещо“, добави той.

Националите на Аржентина и селекционерът Лионел Скалони получиха миникопия на трофеите от Мондиал 2022 и Копа Америка 2021.

Наскоро аржентинската футболна централа преименува националния си тренировъчен център на името на Лео Меси – точно 2 дни, след като той отбеляза своя гол №800 при победата на Аржентина с 2:0 над Панама.

Меси има 99 попадения за държавния тим на страната и почти сигурно стане първият със 100 гола за селекцията на „албиселесте“, ако се разпише при контролата срещу Кюрасао във вторник.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук