Страхил Делийски
На снимката: Страхил Делийски

Не би трябвало инцидентът с главния прокурор Иван Гешев да повлияе върху опитите за съставяне на правителство, защото става въпрос за различни логики. Това каза в специално интервю за ДЕБАТИ.БГ политологът Страхил Делийски.

„Но по отношение на шума около инцидента, притеснителен е фактът, че има достатъчно съмнения, относно дали това, което се е е случило е истина или може да бъде някаква инсценировка. Ние няма да разберем никога дали е истина. Но самият факт, че както в обществото, така и в определени политически групи може да има такова съмнение, говори за доверието и авторитета на съответната институция. Това е за мен проблематично. Но не мисля, че това ще е тема, около която ще се формира някакъв по-сериозен политически дебат, който пък да повлияе върху формирането на правителство“, смята Делийски.

Той коментира и състава на правителство, с който излязоха ПП-ДБ.

„Дискусионният въпрос е дали това беше състав, който да придвижи преговорите с ГЕРБ по-напред, или беше състав, който да минира тези преговори. Но в самият акт на съставяне на правителство от страна на ПП-ДБ не виждам нищо проблемно“, каза Делийски.

Какви обстоятелства принудиха ПП-ДБ да излязат със състав на правителство; защо новият 49-и парламент все още не е започнал работа по приемането на важните за страната закони и какви парламентарни мнозинства могат да се сформират – четете утре в цялото интервю на Страхил Делийски за ДЕБАТИ.БГ.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук