Очаква се на днес депутатите да гласуват ръководства на парламентарни комисии. Предстои и редовен парламентарен контрол.

Вчера заседанието на Народното събрание беше прекъснато, за да се събере председателски съвет, който да обсъди темата.

Съпредседателят на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Николай Денков обясни пред медиите, че разговорът е доста сложен, защото има разнопосочни искания и интереси. Надявам се утре вече да има решения, добави той.

В сряда народните представители избраха единствено Стою Стоев от ПГ на ПП-ДБ за председател на правната комисия.

Девет министри ще се явят на парламентарен контрол днес в Народното събрание

Първи ще отговаря служебният правосъден министър Крум Зарков на два въпроса – за болницата във Велинград и за Законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон за създаване на законова рамка за постигане ускорена ликвидация на юридически лица.

Втори ще отговаря енергийният министър Росен Христов, като към него има оправени 4 въпроса, между които за използване на възможностите за съвместни доставки на природен газ от Европейската комисия и първи съвместни доставки през април 2023 г.

На депутатски въпроси ще отговаря и служебните министри Росица Велкова – на финансите, Илин Димитров – на туризма, Димитър Стоянов – на отбраната – за изграждане на интегрираната система и инфраструктурата за усвояване на експлоатация и осигуряване на новите изтребители, както и за възможностите на Военновъздушните сили да изпълняват задачите по охрана на въздушните ни граници.

Следват въпроси към министрите Росица Карамфилова – на околната среда и водите и към Никола Стоянов – на икономиката, Весела Лечева – на спорта и Сашо Пенов – на образованието, информира БТА.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук