Пожарна
Снимката е илюстративна

Дете загина при пожар в Кюстендил. Инцидентът е станал вчера вечерта, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На спешния телефон е бил подаден сигнал за възникнал пожар в къща, намираща се в града. Пламъците са погасени от два пожарни автомобила и седем служители. При пристигане на мястото на произшествието е установено, че гори жилищна постройка, спомагателна към нея и автомобил с газова уредба.

При разчистване на спомагателната постройка е намерено тялото на загинало момче на 11 г. При пожара са унищожени къщата, постройката и колата.

Вчера призори е получено съобщение за пожар на тежкотоварен автомобил на магистралата „Струма“. Пострадали са мъж на 69 г., с 85% изгаряния, и жена на 63 г, с 60% изгаряния. Те са нощували в кабината на камиона, на паркинга на бензиностанцията. Транспортирани са в „Пирогов“.

През изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 198 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 138 пожара.

С преки материални щети са възникнали 21 пожара, от които шест са в жилищни сгради, един в промишлена сграда, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет в транспортни средства, два в селското стопанство.

Без нанесени материални щети са възникнали 117 пожара, от които 71 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища, 39 в отпадъци.

Извършени са 52 спасителни дейности и помощни операции.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук