Бойко Борисов
Бойко Борисов Снимка: Архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на журналистически въпроси за завръщането на Васил Божков. „Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам“, каза бившият премиер.

Хиляди пасажери идват и се връщат. Това го коментирахме няколко години подред. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко. Последните години виждате приходът в хазарта колко е по-голям, посочи още Борисов.

„Ние сме защитили интереса на държавата. Видяхте какви лъжи, компромати, сглобки направиха през тези три години и нито една не е вярна. Истината ще възтържествува“, посочи Борисов.

„Аз наистина се надявам господин Божков да се е върнал да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името. Ако е виновен, имаме си правосъдна система. Никакво притеснение, защото от него, от хазарта това, което съм коментирал, съм го казал и в прокуратурата. На няколко разпита сме били“, каза още той.

Във връзка с предстоящите местни избори Борисов заяви, че на много места кандидатите за кметове ще бъдат същите, като визира кметът на Враца Калин Каменов.

„Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки“, допълни Борисов.

Той поясни, че трябва да стане ясно какво е накарало вътрешния министър да смени областни ръководители на полицейските структури.

„В момента еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри без да се коментира. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме. Търново-Русе, „Хемус“ не се правят“, каза още Бойко Борисов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук