Парламентът отново няма да заседава. Този път мнозинството не осигури кворум

Парламентът няма да заседава и днес, след като кворум не беше събран. Този път го провали мнозинството от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Техните народни представители не влязоха в пленарната зала, а изпратиха само по един техен депутат.

При първия опит в пленарната зала се регистрираха само 65 народни представители – 63 на опозицията и по един от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Вторият опит отново не събра кворум, след като в зала се регистрираха само 68 народни представители.

Депутатите днес трябваше да направят нов опит да гласуват бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване, след като вчера заседанието беше провалено заради блокадата на опозицията на трибуната в пленарната зала.

БСП, ИТН и „Възраждане“ предизвикаха скандал в парламента и саботираха бюджета

След създалото се напрежение в парламента вчера, стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски са внесли в деловодството проекторешение, с което предлагат – парламентът да не работи днес, но да има извънредни заседания в понеделник и вторник от 12:00 часа.

„“Възраждане“ пак бяха подготвили циркове, затова се разбрахме да направим извънредни заседания в понеделник и вторник. Не приемаме техните условия. До тогава политическите фанфари трябва да спрат“.

Така съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира провала на днешното пленарно заседание. Той бе категоричен, че условията на „Възраждане“ за Паметника на Съветската армия няма как да бъдат приети или дори обсъждани.

Петков заяви, че важната тема е Шенген и тя ще се обсъжда на комисия още днес в присъствието на вицепремиера Мария Габриел.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук