14 февруари, любов, вино деня на влюбените

В Деня на влюбените България ще бъде връхлетяна от „Звярът от изтока“. За това алармира Метео Балканс, позовавайки се на информация на ECMWF.

От североизток се очаква и понижение на температурите, а с понижението валежите над Предбалкана и по високите полета от Западна България, дори ще преминат в сняг. Застудяването ще продължи до края на седмицата.

Ето какво време ни очаква до 14 февруари.

След необичайно топлата седмица, която вече сме свидетели и поставените нови температурни рекорди, с началото на следващата идва ред на валежи и дори гръмотевични бури над Южна България, като причината е, че през нашата страна ще премине средиземноморски циклони.

деня на влюбените

Преди застудяването и валежите от дъжд, идва ред на фьонова обстановка. Очакват се почти ураганни ветрове над Източна България и северно от планинските склонове. Пориви на вятъра ще достигнат до 80-100км/час.

Според ECMWF и GFS в ранните часове на понеделник се очаква влошаване на синоптичната обстановка в Южна България, а към края на деня и над Северозападния Предбалкан и Западна България, като очакваните валежи над тези райони ще достигнат до 40-50 л/кв.м

деня на влюбените

Валежите на 12-ти февруари, два дни преди Деня на влюбените, ще са от дъжд и ще са типични за април. Дори са възможни и гръмотевични бури над Рило-Родопския масив. Регионалните модели, дори прогнозират, че валежите ще са значителни по количества.

деня на влюбените

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук