Пиян англичанин почина в пловдивската болница „Свети Георги“, като преди това е имало спречкване между него и охранители. От разпространени видеозаписи от инцидента става ясно, че мъжът е повален на земята от охранител, след което не става от земята.

Прокуратурата в Пловдив проверява причината за смъртта на пациент в Университетската болница „Св. Георги“ в града.

От здравното заведение също са назначили вътрешна проверка по случая.

По данни на болничното заведение мъжът е починал по-късно в болницата.

Мъжът е е потърсил помощ в Спешния сектор, защото не се чувствал добре.

В болницата са му били направени множество изследвания, назначена е била терапия и медиците са го освободили.

Мъжът обаче отказал да си тръгне и настоявал да остане за лечение. По неофициална информация той буйствал и това наложило да бъдат извикани частните охранители.

Стана ясно още, че по-късно пациентът е бил приет в отделението по токсикология, което се намира в друга сграда на университетската болница и там е починал.

От ръководството на болницата съобщиха, че вътрешна комисия проверява случая и цялата медицинска документация, свързана с него.

Поискано е и обяснение от управителя на охранителната фирма, както и наложените от него мерки, свързани с инцидента.

Районната прокуратура в града е образувала досъдебно производство, а по първоначална информация гардовете, участвали в инцидента, са задържани в полицията.

В позиция на охранителната фирма до медиите се посочва, че гардовете са действали професионално и са потърсили съдействието на полицията, за да се справят с буйстващия пациент.

От фирмата пишат, че два екипа с гардове са реагирали на повикване с паник бутон от спешния сектор в болницата.

На място открили англичанина в явно нетрезво състояние, който се държал арогантно, обиждал с нецензурни изрази на английски език и правел опити да нахлуе в лечебното заведение, след като вече е бил прегледан в него.

Според версията на охранителната фирма при съприкосновение с един от охранителите, под влияние на алкохола, той изгубил равновесие и паднал на земята.

Според охранителите след разговори с медиците извиканият полицейски екип преценил, че случаят не изисква тяхната намеса.

Двадесет минути по-късно пациентът бил качен на болнична количка и настанен в болницата. Прокуратурата вече започна разследване, а в болницата тече вътрешна проверка по случая.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук