Калин Стоянов

В близост до входа на единия от складовете за фойерверки в Елин Пелин се вижда тяло, което ще направим всичко възможно да бъде изнесено. Това заяви служебният министър Калин Стоянов за взривовете в склада за фойерверки в Елин Пелин. По-късно е открито още едно тяло. Така жертвите станаха вече 4.

„За съжаление в близост до входа на склада се вижда труп, който днес ще направим всичко възможно да бъде фиксиран, съобразно правилата по наказателния процес и да бъде изнесен този труп. Оттам нататък предстои да се вземе решението дали ще се започнат действия от страна на пожарната“, посочи Калин Стоянов.

„За съжаление трето денонощие сме свидетели на гърмежите. Най-хубавото е, че се влезе в склада и действително има доста стока вътре. Колегите от отряда успяха да обезопасят самия склад. Реално стените му са изключително здрави“, каза Калин Стоянов.

Днес ще се вземе решение за започване на първоначален оглед. Към 9.00 ч. се очаква да влязат следователи и прокурори.

„Стеснихме целия кръг от хора, които са били там – има двама свидетели очевидци – охраната, който е извел доц. Шишков и дъщеря му, и още едно младо момче – късметлия, който е бил на произшествието, и в продължение на 20 минути е бил вътре докато се е развивал пожара. Момчето каза, че първоначално е влязъл в един микробус, за да се скрие. Колата се е запалила впоследствие, а момчето е избягало под оградата, спира случаен автомобил, който го закарва до гарата, откъдето се обажда на майка си. Тя идва да го вземе, той се прибира вкъщи, и малко безотговорно просто си пуска телевизора. А ние през това време се опитваме да разберем кой е бил по това време в склада. Все пак родителите на момчето са могли да проявят отговорност и да ни потърсят, а момчето трябваше да остане тук и да съдейства на властите“, допълни вътрешният министър.

„От МВР разбрали за момчето чрез множество беседи с хората на място, изпратихме патрулка да го доведе. Момчето не е служител на фирмата. Тепърва ще се установява какво е правило това момче в склада след работно време, предстои много дълго разследване“, каза още Стоянов.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук