Румен Радев
Снимка: БТА

Новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева се срещна с президента Румен Радев на „Дондуков“ 2. Държавният глава ѝ възложи съставяне на ново служебно правителство.

Президентът посочи, че очаква от нея да предложи правителство до 19 август и че най-подходящата дата за следващите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври.

Той благодари на Димитър Главчев, че доброволно се е оттеглил и подчерта, че винаги се е старал служебният премиер да бъде равноотдалечен от политическите партии.

„Поемам този мандат с ясното чувство за отговорност за съставяне на правителство. Ще сформирам кабинет, който да гарантира нормално сформиране на държавата, но основната му задача ще бъде сформиране на честни избори“, каза Горица Грънчарова – Кожарева.

Съобщението на президента за назначаването на Грънчарова-Кожарева дойде тази сутрин – минути след като от Министерския съвет съобщиха, че Димитър Главчев се отказва да бъде служебен премиер за втори път. Причината – да не се създава политическо напрежение.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук