Седмичен бюлетин – 09.08.2024

44

Велислав Величков

Велислав Величков за ДЕБАТИ: КС е засилил държавата към избори за Велико народно събрание с всички непредвидими последици от това

Ще се събере ли мнозинство, което да приеме законови промени да спре възможността ВСС с изтекъл мандат да избира нов главен прокурор? Кой ще бъде кандидат за титуляр на този пост. Интервю с адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“.

 

Прочети повече


 

турция Чуков
На снимката: проф. Владимир Чуков.

Проф. Чуков за ДЕБАТИ: Около 70 % от палестинците в Газа считат, че виновен за разрухата е „Хамас“

Ще се стигне ли до значима военна ескалация в региона на Близкия Изток? Ако преговорите бъдат замразени, това означава ли ескалация на конфликта и разширяване на географските му граници с намесата на други държави? Може ли да се говори, че с ликвидирането на Хания, ако е имало очаквания това да сломи по някакъв начин съпротивата на „Хамас“, то такава цел не е постигната? Интервю с проф. Владимир Чуков.

 

Прочети повече


 

Европейски градове, еврозонаЕврозоната – където българите биха искали да живеят

Народното събрание (НС) прие окончателно Законопроекта за въвеждане на еврото в България. С него се уреждат принципите, правилата и процедурите за въвеждане на еврото като парична единица на страната ни, определят се ключови за преминаването към единната европейска валута правила,Какво всъщност представлява еврозоната и защо тя е привлекателна за стотици хиляди българи, които живеят и работят в нея?

 

Прочети повече


 

Тошко Йорданов, ИТН
Снимка: БТА

ИТН се провалиха поради собствената си политическа незначителност

Очаквано, днес „Има такъв народ“ (ИТН) ще върнат третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен. Още по-очаквано, те обвиниха за това останалите политически сили. Най яростни бяха критиките им срещу ПП-ДБ и ГЕРБ, но не споменаха нищо за близките им „Възраждане“, които също отказаха да направят правителство с тях.

Разбира се, още в началото знаехме, че нямаше никаква обективна възможност хората на Слави Трифонов да направят каквото и да е правителство поради няколко причини.

 

Прочети повече


народно събрание
Снимка: БТА

Увеличаваме медицинските сестри! Много добре, но при какви условия?

Идеята за увеличаване на броя на медицинските сестри и акушерки, около която депутатите се обединиха, на теория изглежда добра, особено след като има недостиг на кадри. Но законодателите трябва да проявят прагматизъм и да помислят за това как да се задържат новите медицински кадри у нас.

 

Прочети повече


 

Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук