Седмичен бюлетин – 23.08.2024

104
Васил Данов
Стопкадър, ON AIR

Васил Данов за ДЕБАТИ: Подготвя се провокация в Курск – руски войници в украински униформи да тероризират собственото си население

Ходът, който предприеха въоръжените сили на Украйна в Курск, има ли някакви стратегически последици за развоя на войната? Можем ли да говорим за драстични пропуски от руска страна по организацията на отбраната? От каква нова военна помощ под формата на техника се нуждае Украйна? Интервю с Капитан I ранг о. з. Васил Данов.

 

Прочети повече


 

народно събрание, депутатите
Снимка: БТА

Какво свърши 50-то НС преди ваканцията си и каква бе неговата роля

Ежедневно ставаме свидетели на непрестанни критики относно промените, които предишното, 49-то Народно събрание, прие в Конституцията. И въпреки непрестанните обвинения, че са приети прибързано, че не са съгласувани, и т.н., те направиха нещо, което е изключително важно, и което всъщност подразни голяма част от политиците. А именно – направиха парламента непрекъснато работещ орган, отнеха част от правомощията на президента и ги върнаха на парламента.

 

Прочети повече


 

проф. Антоний Тодоров
На снимката: проф. Антоний Тодоров

Тиранията на мнозинството е най-голямата опасност за демокрацията

В една знаменита книга, посветена на американската демокрация и публикувана през 1835 г. французинът Алексис дьо Токвил посвещава една глава от нея на тиранията на мнозинството. Той обяснява тази тирания като най-голямата опасност за демократичното управление, но е чут много по-късно. Коментар на проф. Антоний Тодоров.

 

Прочети повече


 

Европейски съюз
Снимка: БТА

Време е да излъчим достоен еврокомисар, който да защитава интересите на България

Политическата криза, в която е изпаднала страна ни в момента, ни дава една уникална възможност – българският парламент да изслуша и избере една достойна европейска кандидатура за еврокомисар. Защо това е изключително важно?

 

 

Прочети повече


Протести Сърбия
Протестите в Сърбия/ Снимка: БТА

Вучич спечели Запада с обещания за „бяло злато“, но загуби сръбския народ

Вучич успя да сключи сделка за снабдяване на Европейския съюз с литий, от който Блока спешно се нуждае, за да задвижва електрическите превозни средства в бъдеще. Но това предизвика масови протести срещу огромния минен проект, благословен както от Брюксел, така и от Берлин. Уплашен, Вучич обвини десетките хиляди протестиращи в заговор за свалянето му от власт.

 

Прочети повече


 

Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук