Бойко Борисов
Бойко Борисов

Председателят на ДПС Делян Пеевски трябва да се успокои и да не плаши другите партии, да почне да говори градивно. Както преди една година го правеше. До обед стоеше при мене, следобед беше при колегите от ПП-ДБ. И всичко си вървеше. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така, без да го питат, той отговори на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, който днес каза, че Пеевски бил редовно в кабинета на Борисов и се привиквали депутати.

Борисов посочи още, че от сегашния парламент нищо повече не може да се излъчи“ и всички трябва да дадат малко назад.

Припомняме, че Пеевски от известно време е в конфликт на няколко фронта. От една страна с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което доведе до разцепление на движението. Не е ясно как точно формацията ще се яви на изборите заради вътрешните драми.

От друга страна Пеевски е в конфликт и с президента Румен Радев. От доста време вече той упорито го нарича „Мистър Кеш“ и намеква за корупционни практики, без да е дал нито едно доказателство в подкрепа на думите си.

Освен това Пеевски обвинява Радев и в нарушение на конституцията след като президентът отказа да назначи служебното правителство на Горица Кожарева. Основният аргумент бе присъствието на бившия вътрешен министър Калин Стоянов, когото Пеевски открито защитава и обяви, че ще го покани за водач на листа, пише mediapool.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук