Опозицията в Турция печели местните избори
Снимка: БТА

Жестоко убийство на дете след сексуална гавра вдигна части от Турция на протести, а лично президентът Реджеп Тайип Ердоган се ангажира да наблюдава отблизо хода на разследването.

8-годишната Нарин Гюран е в неизвестност от 21 август. В търсенето на детето се включиха екипи на жандармерията, водолази, командоси, специално обучени кучета. Спасителите използваха специална техника, включително дрон и устройства за подземно заснемане.

Общо 24 души са задържани досега във връзка с убийството на осемгодишно момиченце в Турция. Убийството на Нарин Гюран потресе цялата страна, предава телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Турските власти откриха тялото на дете, изчезнало преди 19 дни

По първоначална информация момиченцето, което живеело със семейството си в село Багларбашъ, изчезнало след като се връщало заедно с други деца от курс по изучаване на корана, припомня БТА.

След като се разделило с другарчетата си, то продължило към дома си и оттогава бе в неизвестност.

Тялото на Нарин Гюран бе открито в чувал в река в окръг Диарбекир, на около километър от селото, в което е живяла със семейството си, уточни пред журналисти валията на Диарбекир Мурат Зорлуоглу.

Аутопсията на тялото на детето е приключила, след което то е предадено на близките му, съобщи късно снощи Анадолската агенция.

Сред задържаните за разпит са майката, бащата, двамата братя, тримата чичовци на Нарин, съпругата на нейния чичо с инициали С. Г. , който беше арестуван по-рано и е основен заподозрян за жестокото убийство, извършено в окръг Диарбекир, Югоизточна Турция, информира СиЕнЕн-Тюрк.

Подозира се, че момиченцето е било брутално убито след сексуална гавра.

Редица известни личности се включиха в кампанията по издирване на детето в социалните мрежи „Намерете Нарин“.

Дълбоко сме наранени от тъжната новина за Нарин, която е била брутално убита, написа турският президент Реджеп Тайип Ердоган в профила си в социалната мрежа Екс.

Лично ще проследя съдебния процес, за да гарантирам, че тези, които ни отнеха Нарин, ще получат суровото наказание, което заслужават, добави той.

Прокюрдската партия ДЕМ посочи в акаунта си в Екс, че „лицата, отговорни за това убийство, което натъжи всички нас, трябва да бъдат разкрити и подведени под отговорност пред безпристрастна и независима съдебна система“.

Междувременно вчера бяха организирани протести по повод бруталното престъпление в град Диарбекир и в град Ван. Хиляди се включиха в шествията, съобщава изданието Газетедувар.

Организатор на демонстрацията в Диарбекир бе прокюрдската партия ДЕМ, Движението на свободните жени и др. Хиляди хора се включиха в протеста с искане за справедливост, като носеха снимки на убитата Нарин. В демонстрацията участваха и съкметовете на Диарбекир Серра Бучук и Доган Хатун, които изтъкнаха, че са много тъжни и същевременно ядосани.

От името на общината се извиняваме на нашите хора. Не трябва да допускаме нито едно друго дете да изчезне така – „в ръцете на семейството си, трябва да обещаем това заедно“, казаха съкметовете.

В източния град Ван също се състоя голяма демонстрация. В шествието, организирано от клон на синдиката КЕСК, се включиха много хора, като издигнаха плакати с лозунги „Правосъдие за Нарин, правосъдие за всички“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук