Падналият самолет
Падналият самолет

Командващият ВВС генерал-майор Димитър Петров и бригаден генерал Николай Русев, командир на 3-та авиобаза Граф Игнатиево следва незабавно да подадат оставка от постовете си.

Това обяви председателят на ДПС Делян Пеевски след трагичния инцидент на авиобаза Граф Игнатиево днес, при който загинаха двама български пилоти.

„Те трябва да поемат отговорността за трагедията, а компетентните разследващи органи да установят причините за тази тежка катастрофа и виновните, за да се стигне до трагичния инцидент и загубата на човешки животи“, добави Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Поднасяме искрени съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Кураж и подкрепа в този тежък момент. Това написаха на официалната си страница във Фейсбук от „Продължаваме промяната“ по повод трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево“.

Съболезнования на семействата и близките на загиналите пилоти при инцидента на авиобаза „Граф Игнатиево“ изразиха от „Да, България“ на страницата си във Фейсбук.

„Поклон пред паметта на двамата загинали пилоти при инцидента с военен самолет L-39 на авиобаза “Граф Игнатиево”! Дълбоки и искрени съболезнования на семействата и близките на жертвите“, пишат в социалната мрежа от „Да, България“.

„Аз като бивш пожарникар знам колко е трудно на семействата на хора, които си рискуват живота и имат по-рискови професии. Дълбок поклон и съболезнования. Съжаляваме за тези мъже, които са загинали. Днес ще се въздържа от оценки и от всякакъв вид политически коментари. Жалко за момчетата“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на „Възраждане“ също коментира случая.

„Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време“, коментира той.

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Разпадът на държавността взема вече своите жертви, коментира пред медии в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, инцидента днес с учебно-боен самолет L– 39 ZA край Трета авиобаза в Граф Игнатиево. Депутатът изказа съболезнования на близките на загиналите български офицери.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук