Д-р Николай Брънзалов
Д-р Николай Брънзалов/ Снимка: БТА

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на Управителния съвет (УС) на Българския лекарски съюз (БЛС). Това решиха делегатите по-рано днес по време на 77-ия редовен отчетно-изборен събор на БЛС, който се провежда в Международен панаир – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на БЛС.

Д-р Брънзалов е избран за председател на Съсловната организация с 252 гласа, а другият кандидат за поста – д-р Асен Меджидиев, получи 151 гласа.

Д-р Николай Брънзалов е възпитаник на Медицински университет – Пловдив. Притежава специалност по вътрешни болести и по обща медицина, както и магистратура по Здравен мениджмънт. Работи като общопрактикуващ лекар вече 24 години. От юни 2018 г. досега, в два последователни мандата, е заемал позицията на заместник-председател на УС на Българския лекарски съюз. Д-р Брънзалов е зам.-председател на Столична лекарска колегия и зам.- председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Съборът днес ще продължи с избор на зам.-председатели, Главен секретар и членове на УС, както и членове на Контролната комисия и Централната комисия по професионална етика. Събитието протича при закрити врата, а информация за резултатите от събора ще бъде съобщена по-късно през деня.

БТА припомня, че до момента председател на УС на БЛС беше д-р Иван Маджаров, а заместник-председатели – д-р Николай Брънзалов и проф. д-р Христо Шивачев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук