Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Шанхай с награден фонд 9 милиона долара.

Поставеният под номер 9 Димитров елиминира белгиеца Зизу Бергс 6:3, 3:6, 6:2, предаде БТА.

Двубоят започна в събота, когато беше прекратен заради дъжд при 4:2 гейма и сервис на Берг във втория сет. В неделя също валя и срещата трябваше да бъде довършена днес.

При доиграването белгиецът успя да спечели първите си две подавания, с което изравни резултата, но в третия сет десетият в света Димитров домиринаше. Българинът поведе с 5:1 и сервираше за мача, но допусна пробив. Веднага след това, обаче, хасковлията реализира нов брейк, за да триумфира.

Така Димитров, полуфиналист в надпреварата от миналия сезон, заработи 50 точки за световната ранглиста и 59100 долара.

Следващият съперник на българина ще бъде 24-ият в класацията на АТП Алексей Попирин (Австралия), който във втория кръг се справи със сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 6:2.

Попирин води с 2:1 победи срещу Димитров, като за последно спечели с 4:6, 7:6(5), 6:3 на турнира от сериите „Мастърс“ през август в Монреал.

Преди това двамата се срещнаха през 2021 година, като българинът записа успех в първия им мач в Мелбърн с 6:4, 6:7(5), 6:3, а след това хасковлията се отказа при 6:7(4), 6:7(4), 0:4 във втория кръг на Откритото първенство на САЩ.

Още спортни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук