Спасителни екипи проверяват разрушена след израелски въздушен удар сграда в центъра на Бейрут.
Спасителни екипи проверяват разрушена след израелски въздушен удар сграда в центъра на Бейрут. Снимка: АP/БТА

Броят на убитите при израелски въздушни удари в централен Бейрут тази вечер достигна 22. Около 117 души са били ранени, съобщи ливанското здравно министерство, предава БТА.

Това е третата атака на Израел в центъра на Бейрут от началото на кампанията му срещу ливанското движение „Хизбула“ миналия месец.

Фотограф на Асошиейтед прес на място съобщи, че е засегната долната половина на осем етажна жилищна сграда, където се чуват взривове. На мястото на инцидента са пристигнали голям брой линейки.

Високопоставеният представител на ливанската въоръжена групировка „Хизбула“ Уафик Сафа оцеля след израелския удар по Бейрут.

По-рано днес източник от ливанските служби за сигурност заяви пред Ройтерс, че Целта на атаката е била да бъде елиминирана висша фигура от ливанското движение „Хизбула“.

За оцеляването на началника на разузнавателната служба на „Хизбула“ съобщи и телевизионният канал „Ал Маядин“, предаде ТАСС.

През последните 24 часа ливанското звено за реагиране при кризи съобщи, че при израелски бомбардировки са загинали 28 души, а 113 са ранени, с което общият брой на убитите в Ливан от началото на войната през октомври миналата година достигна 2169 души, а ранените са 10 212.

От началото на войната при нападения на „Хизбула“ са убити 28 цивилни в Северен Израел, както и 39 израелски войници.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук