Лиам Пейн
Снимка: АП/БТА

Смъртта на бившия член на момчешката група „Уан дайрекшън“ Лиъм Пейн разтърси света, предаде БТА. Той беше намерен мъртъв във вътрешния двор на хотел в Буенос Айрес, след като е паднал от балкона на стаята си на третия етаж.

Фенове, представители на музикалната индустрия и колеги музиканти отдадоха почит на 31-годишния певец.

Музикантът Рони Ууд от „Ролинг стоунс“ каза, че е „шокиран и натъжен“. „Бог да благослови Лиъм, мисля за всичките му близки. Той ще ни липсва много“, написа Ууд в социалната мрежа „Екс“.

Парис Хилтън също изрази съболезнования си с публикация в платформата „Екс“, като написа, че новината е „много разстройваща“. От музикалната група „Бекстрийт бойс“ заявиха в публикация в социалните мрежи, че сърцата им са с всички фенове на „Уан дайрекшън“ по целия свят.

Десетки почитатели от Буенос Айрес дойдоха пред хотела, като полицията отцепиха улицата. Млади жени, снимащи с мобилните си телефони, изразиха шока и съкрушението си.

„Винаги съм обичала „Уан дайрекшън“, каза 18-годишната Хуана Релч. „Да разбера, че той е умрял и че никога повече няма да има събиране на момчетата, е ужасно, това ме убива“.

Фенове палят свещи пред хотела, където е починал Лиъм Пейн
Фенове палят свещи пред хотела, където е починал Лиъм Пейн. Снимка: АП/БТА

По-рано стана ясно, че полицията е била извикана в хотела в квартал „Палермо“ в аржентинската столица заради „агресивен мъж, който може да е под въздействието на наркотици и алкохол“. Управителят казал, че е чул силен шум в задната част на сградата, а когато полицията пристигнала, установила, че мъжът е паднал през балкона от стаята си.

Пейн придоби световна слава като част от поп групата „Уан дайрекшън“, която беше създадена през 2010 г. Момчешката група набра скорост след като завърши на трето място в британската версия на музикалния формат „Екс фактор“ през 2010 г., но се разпадна през 2016 г., тъй като членовете ѝ преследваха различни проекти, включително солови кариери.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук