Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест
Снимка: БГНЕС

Бившата шефка на агенция ,,Митници“ Петя Банкова напусна следствения арест тази сутрин. Тя беше задържана за шест месеца.

В началото на седмицата магистратите я освободиха срещу гаранция от 10 хиляди лева. Като мотив за това те посочиха влошеното ѝ здравословно състояние. На излизане Банкова отказа да отговаря на въпроси. Нейната адвокатка заяви единствено, че тя не се чувства добре.

Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и подкупи. По делото са обвиняеми още Стефан Димитров, бащата на Димитров – Марин, Никола Николов – Паскал, който бе обявен за общодържавно издирване, впоследствие открит в Сърбия, обвинен е и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

Отчетено беше, че Банкова е задържана повече от шест месеца и е отпаднала опасността ако е на свобода, да извърши друго престъпление. Освен това разследването вече е на такъв етап, че обвиняемата не може да попречи на събирането на доказателства. Няма опасност и да се укрие.

Бившият директор на Агенция „Митници“ има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук