Има ясна политическа воля за борба с корупцията, каза след заседанието на КСНС при президента по темата корупция, Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ. Всичките предложения на президента бяха приети с изключение на двете точки и това е конструктивно, уточни Цветанов.

Двете точки, предложени от президента, не са приети заради спорни позиции за това кой да назначава органа „антикорупция“. Спорно е и разследването, което се предлага да има органът, защото нарушава Конституцията, изясни Цветан Цветанов.

„За“ въпросните две точки, предложени от Румен Радев били гласували само вносителят – президентът и Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви след заседанието, че резултатът от днешното заседание показва ясно едно : политическата класа не иска да се бори с корупцията. Само тя и Румен Радев искали антикорупционният орган да е разследващ, аргументира се тя.

Цветанов повтори за медиите пред президенството вече обявената теза на ГЕРБ, че дебатът за антикорупционния орган трябва да се води в парламента и всички решения за него са задача изключително на законодателите. „Дали антикорупционният закон ще разследва, ще реши само законодателят“, бе категоричен той.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук