Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел запазва първото си място в класацията на списание Forbes за най-влиятелните жени в света през 2017г. Това е седмият пореден път, в който Меркел оглавява подреждането.

На второ място е британският премиер Тереза Мей, която попада за първи път в класацията. Тя управлява страната си в процеса по излизане от ЕС – исторически, труден момент за страната и за Блока.

Мей
На снимката: Тереза Мей

Третото място се заема от  Мелинда Гейтс, която е съпредседател на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и заедно със съпруга си е предоставила финансиране на стойност над 40 млрд. долара, както и подкрепа за организации в над сто страни.

Главният оперативен директор на компанията Facebook Шерил Сандбърг е поставена на четвърто място, а генералният директор на General Motors Мери Бара заема петото място. Десетката се допълва от генералния директор на You Tube Сюзан Войчицки, генералният директор на Fidelity Investments Абигейл Джонсън, управляващият директор на МВФ Кристин Лагард, Ана Патрисия Ботин, президент на Santander Group, и Джини Ромети, генерален директор на IBM.

Хилари Клинтън, която миналата година бе на второ място, сега губи 63 позиции, след като не успя да победи Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ.

Класацията е определена въз основа на притежавано богатство, сфери на влияние и присъствие в медиите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук