Александър Зверев се наложи над Марин Чилич в оспорван двубой от група „Борис Бекер“ в Лондон след 2 часа и 5 минути игра. Германецът надигра противника си с 6:4, 3:6, 6:4, въпреки че изгуби инициативата след първия сет и изоставаше с пробив в третия.

Александър Зверев

Това беше втория мач от групата, след като Роджър Федерер победи по-рано Джак Сок.

Световният № 3 започна двубоя по възможно най-добрия начин – с пробив, който след това бе затвърден на 0. Все пак в четвъртия гейм и той срещна проблеми. Поведе с 30:0, но три поредни непредизвикани грешки го поставиха в неприятна ситуация. Зверев спаси брейбола с ас, мина през още един дюс и затвори подаването си с уинър.

Марин Чилич

Подобен беше развоят и на следващия сервис гейм на Зверев – дръпна с 40:0, след което изгуби концентрация и позволи на съперника си да стигне до дюс. Мина се през три нови равенства преди Саша да се пребори отново, а Чилич пропусна няколко прекрасни възможности да си издейства нов шанс за връщане на пробива.

Хърватинът влезе в ритъм и записа трети пореден сервис гейм на 0, за да направи резултата 5:4. 20-годишният му противник се нуждаеше само от спечелването на подаването си, за да затвори сета. Откри го с трудно воле и повече не влезе в разиграване – 6:4.



В по-ранната среща Роджър Федерер надви Джак Сок с 6:4, 7:6(4). Американецът игра освободено и с настроение, което направи задачата на фаворита в Лондон трудна. Федерер реализира само един пробив в двубоя, макар да имаше 6 брейкбола.

Роджър Федерер

Маестрото влезе в мача и в турнира на високи обороти, като респектира допълнително противника си с пробив още в първия гейм. Сок след това достигна до дюс при подаването на швейцареца, но брейкът бе затвърден.

При 3:1 американецът поведе с 40:15, но двойна грешка и уинър от ретур бързо доведоха нещата до равенство, след което все пак той се спаси и разликата не бе увеличена.

В следващите два гейма се стигна до дюс, но така и не видяхме точка за пробив. В крайна сметка Федерер запази аванса си и спечели сета – 6:4. Втората част започна спокойно за сервиращите, като до 3:3 и двамата бяха губили най-много по точка в подаванията си.

Джак Сок

Тогава обаче, при 0:15, Сок допусна своята пета двойна грешка в двубоя. Стигна се до 15:40, но победителят от Мастърса в Париж се справи и с двата брейкбола. В следващото подаване на американеца отново се стигна до точка за пробив, но минаващият удар на световния №2 не попадна в корта.

Геймът продължи над 8 минути и на Сок му се наложи да отразява още една възможност за противника си, но той отново намери начин да се измъкне – 4:5.

Роджър Федерер

Федерер взе трето поредно рутинно подаване на 0 и отново оказа натиск на чуждото. На Джак Сок му се наложи да се изправи пред пети брейкбол в сета. Въпреки това той продължи да показва здрави нерви и отново остана невредим. Швейцарецът отново не даде точка на противника си и сетът щеше да бъде решен в тайбрек.

 До 2:2 минипробиви липсваха, но тогава Маестрото нанесе своя удар. Сок успя да изравни, но при 4:4 отново поддаде и този път връщане назад нямаше. При мачбола изстрелът на американеца бе отсъден в аут, а обжалването потвърди – 6:4, 7:6(4).

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук