бански костюми

25-годишният гражданин на Сидни прекарва половината от годината като счетоводител, а в другата част от времето си продава бански костюми и плажни чанти. А целта му е една – да финансира отбора си по бобслей.

Хейдън Смит оснавава компанията „Банана Хамъкс”през 2014г.  за онлайн продажба на мъжки комплекти на „Спийдо”. Смята, че спечелените от тази работа пари са изиграли решаващо значение за участието на отбора в Пьонгчанг в мъжкия бобслей. И въпреки това не се оплаква, че държавата не финансира хобито му.

Хейдън Смит

„Това беше нещото, което ме държеше да бъда над водата в това дълго пътуване. Повечето от шейните, с които хората дойдоха тук, са на стойност 100 000 евро за четворен боб. Ние нямаме тези пари. Основно се самофинансираме, а също така получаваме и малка помощ от Австралийския олимпийски комитет, което е доста сериозна подкрепа за отбор като нашия и за нашата федерация”, коментира Смит след последната тренировка.

Спортистът, който работи на две места, за да осигурява участието си на Зимните олимпийски игри, все още отговаря и на уебсайта на компанията за онлайн продажби на бански. Той е спирачът на отбора, а останалите трима в екипа са Лаклън Рейди, Дейвид Мери и Лукъс Мата, който е пилот.

„Когато имам тренировка, майка ми и баща ми  работят в сайта и да правят продажби. Знам, че е странно, но ние четиримата работим като отбор и смятам, че можем да постигнем нещо. Води ни олимпийският дух”,  отбелязва Хейдън.

Отборът му се класира 19-и от 23 шейни в последната тренировка с време от 50.64 секунди.

И четиримата бобслеисти от Австралия носят банските костюми и шапки на „Банана Хамъкс” по време на свободното време в басейните и в сауната в Пьонгчанг. Останалите от отбора се шегуват с Хейдън, че ако проектът „Банана Хамъкс/; започне да продава и в чужбина след като игрите завършат, след четири години те може и да бъдат още по-богати.

„Надяваме се, че ще извадим нова гама с нови дизайни и ще отидем и на следващата олимпиада”, казва Смит.

„Има много момичета, които питат за дамски модели. Но все още не мога да намеря име, което да сложа на дамската колекция. Може би кокосови или манго хамъкс, кой знае, ще видим”, завършва австралиецът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук