Участниците в "Евровизия" 2018 - EQUINOX

Посрещнете групата, която включва победител в българския „X-Factor“ и полуфиналист в „America’s Got Talent“. Тя се надява да спечели канкурса в Португалия, коментира Матю Траск за „Рейдио таймс“, като представи българските участници на „Евровизия“ 2018.

В търсене на най-подходящия си изпълнител за конкурса през 2018 година, България събра супергрупа от музикални таланти, наречена EQUINOX. Тя се състои от 5 члена и, по предсказания, ще завърши в първата десетка на съревнованието. България бе на второ място миналата година и сега се надява да се справи с едно място по-добре въпреки факта, че преди „Евровизия“ групата не е пяла заедно на живо.

Кои са EQUINOX?

Това е музикален „дрийм тийм“, съставен от вокалисти, продуценти и създатели на песни. Той включва българите Жана Бергендорф, Владо Михайлов и Георги Симеонов, и американците Джони Манюел и Трей Кембъл.

Групата внася солиден музикален авторитет в „Евровизия“. Жана Бергендорф е бивш победител в българското издание на „X-Factor“ и се радва на възходяща кариера в страната си с песни като „Самурай“ и „Невъзможни сме сами“.

Джони Манюел е започнал музикалния си път с момчешката банда „NSYNC and Lil’ Bow Wow“, преди да достигне полуфиналите на „America’s Got Talent“ през 2017 г.

Българският певец и създател на песни Владо Михайлов е бил фронтмен на българските банди „Сафо“ и „Сленг“ и беквокал на българския участник от 2017 г. Кристиян Костов, който завърши втори.

Георги Симеонов започна кариерата си в момчешката група „032“, но работи сам от 2013 година, като стана известен с песните „По-добре“, „Че разбрах“ и „Дилър на любов“.

Последният член на групата е Трей Кембъл от Лос Анжелис, който е и един от композиторите зад песента „Bones“. Писал е музика за Биби Рекса, норвежката Джули Берган и румънката Александра Стан. Продуцирал е редица други изпълнители.


Българската песен в тазгодишния конкурс „Евровизия“ се нарича „Bones“ и е продуцирана от Борислав Миланов и базираната във Виена продуцентска група „Symphonix International“, съставена от Трей Кембъл, Йоаким Персон и Даг Люндберг, които са работили и с предишните двама български участници.

Песента премина първата фаза и се класира за големия финал, който ще се състои в събота, 12 май.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук