ТИР

Проблемите в транспортния бранш по отношение на пакет „Мобилност“ ще бъдат обсъдени на днешната международна транспортна конференция в София.

Очаква се по време на дискусията превозвачите да решат как ще се проведат протестите, насрочените за 17 май, заради така наречения пакет за мобилност.

„Поканили сме колеги от Полша, Унгария и Румъния, които заедно с нас да споделят притесненията, които имаме всички. От Съюза на международните превозвачи сме поръчали проучване, което да ни даде възможност да разберем какви са нагласите, както на превозвачите, така и на шофьорите. Това проучване ще бъде огласено, а на 17-и май ще има протести – в София, Пловдив и в още няколко големи града, като изричното ни условие е да не се затваря движение“, обясни Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

От бранша вчера потвърдиха, че демонстрациите ще се състоят, въпреки договореното с европейския комисар по транспорта – експерти от Еврокомисията и българското транспортно министерство да подготвят предложения, които отговарят на интересите на българските превозвачи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук