Надал, Чилич
на снимката: Марин Чилич и Рафаел Надал

Световният номер 1 Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Мастърса в Торонто, след като победи хърватина Марин Чилич с 2-6, 6-4, 6-4 в среща от четвъртфиналите на надпреварата.

Финалитът от Аустрелиън Оупън започна много агресивно срещата и проби два пъти Надал, за да поведе в резултата след 40 минути игра, в които реализира 17 печеливши удара. Испанецът постепенно намери ритъма си и на свой ред заигра с агресия, успявайки да пробие в решаващия момент при 5-4, за да изравни резултата и да вкара мача в трети сет.

В него сценарият се повтори и левичарят от Майорка взе подаването на съперника си при 5-4, затваряйки мача след два часа и 19 минути игра. По този начин Рафа продължава битката си за четвърта титла от Роджърс Къп, като за място на финала ще спори с руснака Карен Хачанов, който победи Робин Хаасе от Холандия с 6-3, 6-1 и все още не е изгубил сет тази седмица.

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Кевин Андерсън и Стефанос Циципас. Опитният Андерсън победи Григор Димитров с 6-2, 6-2, докато младият грък спаси два мачбола, преди да отстрани шампиона от миналата година Александър Зверев с 3-6, 7-6(11), 6-4.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук