Срещите между зетя на Доналд Тръмп – Джарет Къшнър, и представители на руската държавна банка за развитие Внешекономбанк са били рутинни бизнес срещи. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Пред журналисти в конферентен разговор той допълни, че е имало едесетки срещи и една от тях е била с представители на компанията на Къшнър и с него самия. „Това е обичайна бизнес практика”, подчерта още Дмитрий Песков.

На 28 март руската банка, срещу която са наложени санкции от САЩ заради нахлуването на Русия в Украйна, разкри, че нейни изпълнителни директори са имали разговори през месец  декември 2016 с Джаред Къшнър, който е съветник на американския президент.

„Като част от подготовката на нова стратегия, изпълнителни директори на „Внешекономбанк” са се срещали многократно през миналата 2016г. с представители на водещи финансови институции в Европа, Азия и Америка”, се посочва в изявлението на банката. В него е отбелязано още, че са осъществени срещи с редица представители на най-големите банки и бизнес представителства в САЩ, включително с Джаред Къшнър, ръководител на компаниите „Къшнър”.

Информацията бе потвърдена и от говорител на Белия дом. Той обяви, че Къшнър е участвал в среща с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, на която е присъствал и бившият съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп – Майкъл Флин, който бе принуден да подаде оставка през месец февруари. Говорителят на Белия дом потвърди също, че през декември Къшнър се е срещнал и с изпълнителния директор на Внешекономбанк Сергей Горков.

Припомняме, че тридесет и шестгодишният Къшнър  е женен за дъщерята на Тръмп – Иванка. Той  се е съгласил да отговори на въпроси пред Комисията по разузнаването към Сената, разследваща предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук