Гергин Борисов,
на снимката: Гергин Борисов, "Спаси София"

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг Гергин Борисов от „Спаси София” коментира некачествените ремонти в София, както и начинът, по който се харчат парите в бюджета на Столична община.

По негови думи обсъждането и след това отчитането на средствата са просто проформа, чрез която се цели софиянци да не знаят къде отиват тези пари.

„Няма как аз да знам как се разходват парите на софиянци и дали се разходват съвестно ако общината не си прави труда да ни информира как го прави. Отчетите на бюджетите са проформа, обсъжданията за предстоящите бюджети също са проформа. След няколко месеца ще обсъждаме бюджета за 2019 г. аз очаквам, че той отново ще бъде  текст в две-три странички, който просто изброява едни цифрички без необходимата конкретика, без необходимата разбивка. Без необходимата отчетност. Така че на този въпрос никой не може да отговори и може би това е целта – никой да не може да отговори дали парите ни не се разхищават, или не потъват в черни каси.”

По отношение на некачествените ремонти на ул. „Граф Игнатиев” и на градинката през храма „Свети Седмочисленици” Борисов коментира, че никой не следи за това как се извършват реконструкциите. Оставки според „Спаси София” трябва да има, но те да не са просто форма на измиване на ръцете от страна на политическото ръководство, а някой действително трябва да понесе отговорност за грешките, които са допуснати преднамерено или не.

Като провал Гергин Борисов определи действията на Столична община за превенция на замърсяването на въздуха. По негови думи не е направено нищо, което действително да предотврати големия проблем, на който ще станем свидетели и тази зима.

Цялото интервю с Гергин Борисов може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук