В сватбения ден на 19 май Хари и Мегън са избрали да почерпят гостите си с лимонова торта с аромат на бъз. Сладкишът е украсен с маслен крем, истински цветя и цветчета бъз. Тортата е направена от калифорнийска сладкарка Клеър Птак, работеща в Лондон.
Кулинарката се запознава с Мегън Маркъл преди няколко години, когато бъдещата принцеса я интервюира за блога си за здравословен живот, който закри след годежа си.
„Надявам се да е вкусна -каза Клеър за творението си – текстурата е чудесна и ароматите са пролетни и свежи… Когато ме помолиха да представя идея за торатата, аз им занесох разнообразни вкусове и дизайн. Те двамата взеха решение заедно, като двойка, и ме уведомиха кое точно е грабнало вниманието им“.
Клеър Птак е родена в Калифорния, САЩ, и работи в ресторанта „Chez Panisse“ в Бъркли под ръководството на шеф Алис Уотърс, преди да се премести в британската столица. Започва бизнеса си в квартала „Хакни“ в източната част на Лондон, където продава домашни приготвени сладкиши на щанд. През 2010 г. отваря собствената си пекарна „Вайълет“, която се намира на същото място.
Хари и Меган Маркъл „очакват с нетърпение да споделят тортата“ с техните гости на сватбеното тържество утре, 19 май, в замъка Уиндзър.