Фестивал на храната е в разгара си в Ченгду – известен гастрономически град в Югозападен Китай. Той демострира местната кулинарна култура, както и специалитети и вкуснотии от страната и чужбина.
Петнадесетият Международен фестивал на храната Ченгду започна на 18 декември 2018 и ще свърши на 10 януари 2019. Тазгодишното събитие е на тема: „Хранителна култура – наследственост, иновации, пълноценност, отвореност.“
В залата за готвене майстори от 18 държави приготвят разнообразни ястия, за да могат гостите от целия свят да се насладят на различна кухня на фестивала. Около 20 000 местни ресторанти дават отстъпка в различен размер по време на празненствата.
Презокеански ресторанти, предлагащи кухня от Ченгду, също се представят във фестивала. Ресторантите от веригата с кухня от Ченгду в Сингапур стартираха различни промоции като част от събитието.
В предишните години Ченгду проведе множество проекти, за да насочи културата на местната кухня към по-индустриализирано развитие, като наследственост в доказаната във времето марка ресторанти и интеграцията на кетъринга и интернет услугите.
Понастоящем градът на гастрономията се гордее с над 100 000 ресторанта и 600 000 работещи в кетъринг бранша.