Боядисаните яйца вървят със зелена салата
Боядисаните яйца вървят със зелена салата

Суровите яйца не бива да стоят дълго извън хладилника, защото бързо губят свойствата си. Това е известно на всички. Какво обаче да правим със сварените яйца?

Повечето хора искат шарените яйца да се виждат в красива купа на масата. Но това не е препоръчително, ако смятате да ги ядете. Ако искате да си спестите стомашно разстройство, дръжте великденските яйца в хладилника. Дори съветът е да се държат не на вратата, а вътре в хладилника. Така, ако яйцата са твърдо сварени, могат спокойно да бъдат консумирани в продължение на седмица, съобщава Дарик.

Извън хладилник сварените яйца могат да се съхраняват само няколко часа.

За да изразходите по-бързо яйцата, може да ги ползвате в салата с майонеза. Нарежете яйцата, стрък зелен лук и чесън, майонеза, подправете със сол, червен и черен пипер и самардала.

А има и поне още сто вариации на яйчени салати, затова имате широко поле за изява.

В едно кокоше яйце се съдържат всички вещества, които са необходими за изграждане на нов организъм. Яйцето се смята за пълноценен източник на протеин, тоест съдържа всички необходими аминокиселини, които човешкото тяло не може да синтезира само.

Свареното кокоше яйце съдържа около 12 г протеин и значителни количества от витамините А, D, и Е. А относно отричания доскоро жълтък, до момента няма обосновани научни изследвания, доказващи, че нивата на холестерол в яйцата са нездравословни.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук