Ислямска държава, ИДИЛ
Б

Активизацията на бойните действия в Сирия и Ирак срещу терористите от „Ислямска държава” се наблюдава през последните два дни.

Вчера иракската армия освободи нови улици в западната част на Мосул. Иракското знаме вече се вее над сградите на градската управа, на техническия институт и над дирекцията по кадастър.

Според иракски разузнавателни източници, водачът на защитната операция на „Ислямска държава“ в Мосул е ликвидиран.

Местните жители сочат, че поне три ракети са ударили западния квартал Ал Джадида в четвъртък по време нападение срещу къщата на ислямиста Харби Абдел Кадер. Той обаче не е бил в сградата.

Сирийската армия също отбеляза победи срещу опозицията, издигайки знамето на страната над изворите Ал Фиджа, отбелязвайки, че за първи път от четири години мястото е под правителствен контрол.

В момента техници работят по ремонтирането на водоснабдяването от изворите към населението на Дамаск.

Въпреки това спорадични ракетни обстрели продължават да пречат на работата им. Най-малко шест експлозии са разтресли град Деир ез Зор.

Сирийската авиация е нанесла ответни удари по позициите на терористите.

Междувременно терористите от  „Ислямска държава” продължават с издевателствата над цивилното население. Майка с четирите ѝ деца бяха убити край иракския град Киркук, защото се опитаха да избягат от контрола на ислямистите. В Северна Сирия двама бяха екзекутирани публично, а после и разпънати на кръст по обвинение за шпионаж в полза на враговете на ислямистите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук